Sajtószoba, közlemények
Sajtószoba

Sajtószoba

sajtoszoba@viennalife.hu

A sajtó munkatársai a sajtoszoba@viennalife.hu e-mail címen érhetik el Biztosítónkat. A sajtókapcsolatok fenntartásában kommunikációs tanácsadó ügynökségünk, a Capital Communications önálló és megbízható partnerként segíti munkánkat.

Tudjon meg többet kommunikációs tanácsadó ügynökségünkről!

Sajtóközlemények

Közleményeink

Aktuális közleményeink

A Vienna Life Biztosító aktuális és archív, valamint a Vienna Insurance Group legfontosabb közleményei.

Ismerje meg közleményeinket!

Közleményeink

Itt az alkalom az adójóváírás növelésére
Az év végéhez közeledve felpöröghet a nyugdíjbiztosítások értékesítése

2016. november 9.

A következő hetekben jelentős lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt - véli Bunghardt Csaba, a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja. A szakember szerint az adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítások jelentik az egyik fő hajtóerőt a biztosítási piacon. Az elmúlt években ezeknek volt köszönhető a rendszeres díjas életbiztosítások piacán tapasztalt konszolidált növekedés is.

21%-kal nőtt a Vienna Life Biztosító a hazai biztosítási piac 2,1%-os bővülése mellett

2015. szeptember 4.

A Vienna Life Biztosító az idei első félévben is folytatta lendületes növekedését: a biztosító teljes díjbevétele a tavalyi év első hat hónapjában elért 5,78 milliárd forintos szintről – 21 százalékos növekedéssel – 6,99 milliárd forintra bővült. Ezzel párhuzamosan a hazai biztosítási piac összesített díjbevétele mérsékeltebb ütemben, 2,1 százalékkal növekedett, míg az élet üzletág bevételei 2,5 százalékkal csökkentek a MABISZ adatai szerint.

3000 forintot költ utasbiztosításra egy átlagos ügyfél

2015. július 3.

"3000 forintot költ utasbiztosításra egy átlagos ügyfél" címmel jelent meg legutóbbi sajtóközleményünk, melyből többek közt kiderül, hogy Biztosítónk két új utasbiztosítást vezetett be a magyarok által kedvelt nyári úti célokra fókuszálva, amelyekből a 10 ezer fölötti darabszámot szeretne értékesíteni az idei szezonban.

Stabilan növekszik anyavállalatunk

2015. április 14.

Jelentős növekedést ért el 2014-ben tulajdonosunk, az Ausztria és Kelet-Közép-Európa legnagyobb biztosítói csoportjaként számon tartott Vienna Insurance Group (VIG).

A 25 országban, 50 társasággal – hazánkban az Union, az Erste és a Vienna Life Biztosítóval is – jelen lévő VIG 2014-es adózás előtti nyeresége 46 százalékkal, 518,4 millió euróra bővült, stabil, 9,1 milliárd eurós díjbevétel mellett. A biztosítói szektorban 190 éves tapasztalattal rendelkező, a bécsi és a prágai tőzsdén is jegyzett osztrák VIG, Magyarországon is dinamikus, 15,6 százalékos növekvést produkált 2014-ben. A VIG idei célja továbbra is a teljes piacnál erősebb növekedés, s az eddigiekhez hasonló, kockázat-tudatos és konzervatív befektetési stratégia megvalósítása.

A Vienna Life Biztosító a Magyar Öttusa Szövetség támogatója 2015-ben is

2015. február 6.

A 2015-ös évre szóló együttműködési magállapodást írt alá a Magyar Öttusa Szövetség nevében a szervezet elnöke, dr. Réczei Géza és a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja, Bunghardt Csaba. A megállapodás értelmében a szövetség mintegy száz sportolója – a 2015-re tervezett nagyjából 20 külföldi verseny és edzőtábor során –, a Vienna Life Biztosító Világjáró utasbiztosítását veszi igénybe. A Vienna Life Biztosító utasbiztosításait évente több mint 100 ezer ügyfél választja.

Dinamikus növekedés anyavállalatunknál

2015. január 27.

Jól teljesített tavaly a Vienna Life Biztosító osztrák anyavállalata: a Vienna Insurance Group (VIG) 2014-ben elért – 9,4 milliárd eurós – biztosítási díjbevétele az egyszeri tételek nélkül 2,6 százalékkal emelkedett. A kelet-közép-európai régió 25 országában elérhető VIG, több jelentős piacán is növekedni tudott a vagyon- és balesetbiztosítások, a kis- és középvállalati biztosítások és az életbiztosítások területén is.

Tekintse meg a Vienna Insurance Group sajtóközleményét!

Egy évre szóló, ingyenes egészségbiztosítás

2014. november 24.

A Vienna Life Biztosító – márkabevezető kampánya keretében – egy évre szóló, ingyenes egészségbiztosítást ad mindenkinek, aki 2014. november 30-ig regisztrál a viennalife.hu oldalon. A biztosítással rendelkezők számára sérülésük, balesetük vagy betegségük esetén, a biztosító ingyenesen megszervezi és – 250 ezer forint összegig – kifizeti az MR, CT vagy PET-CT vizsgálatot. A biztosítás nulla forintos díj ellenében köthető meg, amelyért az ügyfeleknek semmiféle kötelezettséget nem kell vállalniuk.

Sajtótájékoztatón mutattuk be a Vienna Life Biztosítót

2014. október 1.

A mai naptól Vienna Life Biztosító (hivatalosan: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) néven folytatja tevékenységét az idén június elején a Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítói csoportjának számító Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonába került korábbi AXA Biztosító. „A Vienna Life Biztosító a magyarországi életbiztosítási piacon jelenleg elfoglalt 14. helyéről középtávon a 8 legnagyobb szereplő közé kíván kerülni” - ismertette a Vienna Life Biztosító legfontosabb célkitűzését sajtótájékoztatónkon Vadas-Földvári Anett, Biztosítónk júniusban kinevezett vezérigazgatója.

VIG sajtóközlemény - Az AXA Biztosító akvizíciója lezárult

2014. június 3.

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő AXA Biztosító üzletrészeinek 100%-át. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult.

Tekintse meg a Vienna Insurance Group sajtóközleményét!

Az AXA Group 2013. december 23-án bejelentette, eladja magyarországi biztosítási érdekeltségeit a VIG-nak

2013. december 23.

Az AXA Group december 23-án bejelentette, hogy megállapodást kötött magyarországi biztosítási érdekeltségeinek (AXA Biztosító Zrt. és AXA Money & More Zrt.) eladásáról a Vienna Insurance Grouppal (VIG). A tranzakció az AXA Bank Europe SA Magyarországi fióktelepét nem érinti, így az AXA Group magyarországi banki tevékenységét továbbra is fenntartja.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy biztosítási szerződéseik változatlan feltételek és kondíciók mellett érvényesek, ezekkel kapcsolatban természetesen semmilyen teendőjük nincs!

A változás csak a hátteret szolgáltató tulajdonosi szerkezetet érinti majd, miután a felügyelet jóváhagyta az AXA és a VIG közötti tranzakciót. Az AXA és a VIG a jövőben mindent megtesz annak érdekében, hogy a tulajdonos váltás zökkenőmentesen menjen végbe.

Az aktuális információkat folyamatosan elérhetővé tesszük weboldalunkon, illetve munkatársaink Telefonos Ügyfélszolgálatunkon készséggel állnak Ügyfeleink rendelkezésre a 06 40 30 30 30-as telefonszámon.

Információ a Vienna Insurance Groupról

A Vienna Insurance Group (VIG) Ausztria, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítótársasága. A konszernt, melyet a hosszú idő óta fennálló tradíciók, erős márkanevek és szoros ügyfélkapcsolat jellemez, 24 országban mintegy 50 vállalat alkotja. A biztosítási üzletágban közel 190 éves tapasztalat áll a VIG mögött. A VIG közel 23 ezer munkatárssal egyértelműen piacvezető a kulcsfontosságú piacokon, és ezzel kiváló pozíciót foglal el ahhoz, hogy egy 180 millió főt számláló régió hosszú távú növekedési lehetőségeit kihasználja. A tőzsdén is jelen lévő VIG a bécsi tőzsde vezető indexének, az ATX-nek a legjobb minősítéssel rendelkező vállalatcsoportja, részvényeit ezen kívül a Prágai Tőzsde is jegyzi.

Tekintse meg az AXA Group sajtóközleményét!

Tekintse meg a Vienna Insurance Group sajtóközleményét!