Céginformációk, vezető tisztségviselők
Igazgatóság

Igazgatóság

A Vienna Life Biztosító Igazgatósága

A Vienna Life Biztosító vezetőségének tagjai Vadas-Földvári Anett igazgatósági elnök és Michael Waiss és Raveczky Zsolt igazgatósági tagok.

Ismerje meg vezetőségünk tagjait!

Igazgatóság

Vadas-Földvári Anett - az Igazgatóság elnöke

Vadas-Földvári Anett

Felelősségi köre: Pénzügy, Portfolió menedzsment, IT, HR, Jog, Biztonság, Compliance


Vadas-Földvári Anett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát pénzügy szakon, majd a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait. Az osztrák fővárosban gyakornokként az AXA Nordstern Colonia Biztosítónál helyezkedett el, ahol egyből megszerette ez az izgalmas iparágat. 1999 őszén lépett be a mai Vienna Life Biztosítóhoz, ahol kontrollerként kezdte a pályafutását. Ezt követően volt kontrolling vezető, megbízott pénzügyi igazgató, majd pénzügyi igazgató. Büszke arra, hogy egyetlen munkahelyen ilyen sokat tanulhatott az elmúlt 15 év során. A többszöri tulajdonosváltás hozadékaként vezető európai társaságok nagyszerű biztosítási szakembereitől tanulta meg a legjobb iparági gyakorlatokat, az egyes csoportok különböző vállalati kultúrái és vezetési stílusai pedig páratlan menedzsment tapasztalat megszerzését tették lehetővé. Vadas-Földvári Anett ezt a tudást a 2014. júniusi tulajdonosváltás óta vezérigazgatóként kamatoztatja.

Michael Waiss - az Igazgatóság tagja

Michael Waiss

Végzettsége: Műszaki Egyetem
Felelősségi köre: kockázatkezelés, aktuáriusok, termékfejlesztés és biztosítási operáció


Michael Waiss, komoly szakmai háttérrel és 24 év biztosítási tapasztalattal rendelkezik. 1994 és 2000 között az Allianz Lebensversicherungs AG-nél dolgozott aktuáriusként. Később csatlakozott a Wiener Städtische AG csapatához, mely a Vienna Insurance Group legnagyobb osztrák leányvállalata. Itt négy évig szintén aktuáriusként tevékenykedett, és ezzel párhuzamosan az egyik leányvállalat, az Arithmetica GmbH vezetője lett, mely tisztsége még most is fennáll. 2004 óta tagja az UNION Biztosító igazgatóságának, mely a VIG magyarországi leányvállalata, ahol az életbiztosítás, az aktuáriusok, a kockázatkezelés és a viszontbiztosítás tartoznak az irányítása alá. 2008-tól Waiss úr az ERSTE Biztosító igazgatóságának is tagja, mely szintén a VIG magyarországi leányvállalata, ahol szintén az előbbiekben felsorolt területekért felel.

Waiss úr 2014-ben lett a Vienna Life Biztosító Zrt. igazgatóságának tagja, ahol a kockázatkezelést, az aktuáriusokat, a termékfejlesztést a és a biztosítási operációt felügyeli.

Raveczky Zsolt - az Igazgatóság tagja

Bunghardt Csaba

Felelősségi köre: értékesítés, marketing, ügyfélszolgálat és portfolió menedzsment


Raveczky Zsolt közgazdász diplomáját a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte, s közel három évtizede kamatoztatja széles körű tapasztalatait a hazai pénzügyi és biztosítási piacon. Tanulmányait követően a Magyar Nemzeti Banknál helyezkedett el, majd a SIGNAL Biztosító Rt., a HypoVereinsbank Hungaria Rt. és az ERSTE S Biztosító Rt. értékesítési menedzsereként és értékesítési igazgatójaként folytatta pályafutását. 2007 és 2010 között az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. Raveczky Zsolt 7 éve tagja a VIG magyarországi családjának: 2010-ben az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatójává nevezték ki, ezzel párhuzamosan pedig 2013 óta az Union Biztosító igazgatósági, 2014-től a Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. felügyelő bizottsági, valamint 2017-től a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagjaként járul hozzá az Ausztria és Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítási szakértőjének számító VIG sikereihez.

Felügyelő Bizottság

Felügyelő Bizottság

A Vienna Life Biztosító Felügyelő Bizottsága

A Vienna Life Biztosító Felügyelő Bizottsága 5 tagból áll: Lehel Gábor elnök, Peter Höfinger, Dr. Martin Simhandl, Kurt Ebner, Dr. Johann Franz Josef Bichler és dr. Peter Thirring bizottsági tagok. A Felügyelő Bizottság látja el az Audit Bizottság feladatait.

Ismerje meg a Bizottság tagjait!

Felügyelő Bizottság

Lehel Gábor – elnök

Lehel Gábor

Mag. Peter Höfinger

Mag. Peter Höfinger

Dr. Martin Simhandl

Dr. Martin Simhandl

Kurt Ebner

Kurt Ebner

Dr. Johann Franz Josef Bichler

dr. Peter Thirring

Céginformációk

Céginformációk

Céginformációk

A Vienna Life Biztosító hivatalos cégadatai (cégnév, adószám, ÁFA-csoport azonosító, bankszámlaszám, cégjegyzék szám) és elérhetőségei.

Ismerje meg cégadatainkat, elérhetőségeinket!

Céginformációk

Cégadatok

 • Cégnév: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
 • Adószám: 12141843-4-44
 • ÁFA-csoport azonosító szám: 17781293-5-44
 • Bankszámlaszám: Unicredit Bank 10918001-00000003-01590178
 • SWIFT kód: BACX HU HB
 • IBAN szám: HU 21
 • Cg. Szám: Fővárosi Törvényszék 01-10-043077

Elérhetőségek

 • Cím: 1138 Budapest, Váci út 135-139.
 • Telefonszám: +36 1 888 2 888
 • Külföldről hívható telefonszám: +36 (1) 413 5380
 • Fax: +36 1 413 51 01
 • Weboldal címe: www.viennalife.hu
 • E-mail cím: info@viennalife.hu