Vienna Life Biztosító

Ismerje meg

a Vienna Life világát!

Tulajdonosi háttér

Tulajdonos háttér

Tulajdonosi háttér: Vienna Insurance Group

Stabil, megbízható hátterünkkel, melyet Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosítótársasága nyújt, azon dolgozunk, hogy Ügyfeleink számára minden élethelyzetben a céljaiknak leginkább megfelelő megoldást nyújtsuk. Tulajdonosunk, az osztrák illetékességű VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) valamennyi üzletágában vezető helyet vívott ki magának, és hosszú évek óta kínál ügyfeleinek átfogó termék- és szolgáltatási portfóliót az élet- és nem életbiztosítások terén; 25 országban 50 konszernvállalatának több mint 24.000 munkavállalójának közreműködésével. A Csoport 2016-ban 9 milliárd eurós díjbevételével tovább erősítette piacvezető pozícióját Ausztriában és Közép-Kelet Európában, ahol már több mint 25 éve van jelen.

Tudjon meg többet tulajdonosi hátterünkről!

Vienna Insurance Group

Sikeres terjeszkedés Közép- és Kelet Európában

A VIG gyökerei több mint 190 évre vezethetők vissza Ausztriában, 1824-től napjainkig a Vállalat helyi biztosítóból vezető nemzetközi biztosító csoporttá nőtte ki magát. 1990-ben a Wiener Städtische biztosítótársaság felismerte a közép-kelet-európai régió kínálta lehetőségeket és úgy döntött, hogy belép a piacra az akkori Csehszlovákiában. Terjeszkedési politikáját a Csoport a következő években is folytatta, Észtországtól Albánián és Németországon át Grúziáig a régiót szép lassan meghódította. A 2014-es Moldovai piacra lépéssel végül minden fehér foltot lefedett Közép-Kelet Európa térképén.

Egyesült erőit kihasználva a VIG első a biztosítási piacon

Az elmúlt évek során a VIG a biztosítási piac élére került. Hosszú távú terveivel egyértelmű növekedési stratégiát követve több országban is megalapozta a kétszámjegyű piaci részesedést. 2016-ban a VIG 9 milliárd eurós teljes díjbevételének felét a Közép-Kelet Európai piacok adták, ezzel is bizonyítva, hogy a Közép-Kelet Európai terjeszkedés jó döntésnek bizonyult. A Csoport továbbra is hisz abban, hogy a régió folyamatos gazdasági erősödése jó lehetőséget kínál a biztosítási termékek iránti igény fokozódására. A konszern 2008-ban létrehozta a VIG RE viszontbiztosító társaságot, melynek székhelye a Cseh Köztársaságban van, ezzel is hangsúlyozva a közép-kelet-európai régió jelentőségét.

Értékeken és szakértelmen alapuló stabilitás

A VIG által meghozott döntések jól mutatják, merre tart a cégcsoport, és továbbra is segítik, hogy a fő üzletágára, a biztosításra koncentráljon. A haladás és a kockázattudatosság stratégiájának fontos része. A Vienna Insurance Group azonban nem csak ügyfeleinek nyújt biztonságot, üzleti partnereihez, munkavállalóihoz és részvényeseihez fűződő kapcsolatában első helyen áll a bizalom és a megbízhatóság. A vállalati döntések alapja az őszinteség, az integritás, a sokszínűség, az esélyegyenlőség és az ügyfélközpontúság. Ezt igazolja a vállalat folyamatos és tartós növekedési stratégiája, valamint kiváló fizetőképessége. 2014 júliusában a Standard&Poor’s hitelminősítő intézet a legjobb, „A+” besorolással igazolta, hogy a VIG kilátásai stabilak. Ezáltal a VIG továbbra is a legjobb minősítéssel rendelkező cég a Bécsi értéktőzsdén jegyzett vállalatok között.

Ügyfeleinkkel együtt egymásért

Ügyfeleink lojalitása és a közeli kapcsolat kulcsfontosságú szerepet játszik a VIG sikerében. Ügyfeleik igényeit pedig helyi munkatársaink ismerik a legjobban, ezért a VIG bizalmat szavaz ezen alkalmazottaknak és vállalkozásoknak.A konszern tudatosan alkalmazza a többmárkás stratégiát, mely megtartja a már felépített regionális márkákat, és egyesíti azokat a VIG zászlaja alatt, ezáltal fenntartva a stabilitást és a bizalmat.  Ez lehetővé teszi az értékesítési csatornák széles körének alkalmazását. A Vállalat stratégiáját jól kiegészíti a konzervatív befektetési és viszontbiztosítási politika.

VIG és Erste Group: Két erős partner

Az Erste Csoport hosszú múltra tekint vissza Ausztriában és a közép-kelet-európai térség vezetői pénzügyi szolgáltatói közé tartozik. A VIG-val 2008-ban döntöttek a stratégiai együttműködés mellett, mely az elmúlt nyolc évben egyre erősebb és szorosabb kapcsolat lett: az Erste Csoport a VIG biztosítási termékeit értékesíti, míg a VIG konszernvállalatai az Erste Csoport banki termékeit kínálják ügyfeleiknek.

Erős tőzsdei jelenlét, hosszú távú részvénytulajdonosi célok

A bécsi tőzsdén 1994 óta jegyzik a VIG részvényeit, ahol a legjelentősebb tőzsdei szereplők közé tartozik. A vállalat vonzó osztalék kifizetési irányelveinek megfelelően a csoport profitjának legalább 30%-át fizeti ki osztalékként a részvényeseknek (adók és nem-ellenőrző részesedések után). A másodjegyzés a prágai tőzsdén 2008. február óta mutatja, hogy a közép-kelet európai gazdasági térségnek jelentős szerepe van. A VIG részvényei biztosították maguknak a helyet a vezető cégek között.A tulajdonosi szervezet a 2005-ös tőkeemelés óta változatlan, a részvények 70%-ban a stabil, hosszú távú célokkal rendelkező Wiener Städtische Versicherungsverein tulajdonában vannak. A részvények fennmaradó 30%-a szórt tulajdonban áll.

Együtt keressük a legjobbakat

A VIG Csoport minden tagvállalatának célja, hogy a legtehetségesebb és legintelligensebb munkavállalókat vonzza magához. A modern HR menedzsment elsődleges prioritása, hogy kezdeményezések széles körén keresztül felismerje és fejlessze az egyéni képességeket. A munkatársi diverzitásra kiváló lehetőségként tekint, mindemellett különös jelentőséget tulajdonít a munkavállalók kibontakozását segítő környezet megvalósításának is. Mindezt azért, mert a VIG felismerte, hogy sikere több mint 24.000 dolgozója elkötelezettségén alapul.

Bővebb információk:

Magyarországon

Magyarországon

Vienna Insurance Group Magyarországon

A VIG üzleti stratégiájának fontos, a versenytársaktól markánsan megkülönböztető eleme a több márkás stratégia, amelynek lényege, hogy minden társaság a maga jól bevezetett márkaneve alatt működik. Ezek a márkanevek a VIG vállalatok „keresztnevei”. A társaságokat a közös Vienna Insurance Group „családnév” köti össze.

Tudjon meg többet a magyarországi tagvállalatokról!

Magyarországi tagvállalatok

A többmárkás stratégia teszi lehetővé azt, hogy az egyes országok piacain jól megférnek egymás mellett a különböző néven, különböző célcsoportokat, különböző üzleti stratégiák mentén kiszolgáló biztosítótársaságok. Ennek szellemében a VIG 2008 óta Magyarországon két biztosítótársasággal képviseltette eddig magát:

Ehhez a hazai családi körhöz csatlakozott 2013. decemberében az AXA Biztosító új márkanévvel, Vienna Life Biztosítóként.

Életbiztosító

Életbiztosító

Biztosító tevékenysége, profil: ÉLETBIZTOSÍTÓ

Számos terméket kínálunk ügyfeleinknek, elősegítve ezzel számukra a tudatos pénzügyi tervezést és az öngondoskodást. Családos ügyfeleinket a pontos tervezésen alapuló, hosszú távú, váratlan helyzetekben is anyagi segítséget nyújtó életbiztosítások támogatják; a stratégiai megtakarítások hátterét pedig a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások jelentik.

Tudjon meg többet biztosításainkról!

Biztosító tevékenysége

Kockázati életbiztosítások

Nincs két egyforma élet, ennek megfelelően az életbiztosításoknak is különbözniük kell egymástól. Mindegyikkel szemben közös igény viszont, hogy előre nem látható élethelyzetekben is biztos kezekben tudhassuk szeretteinket. Ügyfeleink a Nívó kockázati életbiztosítással egyetlen konstrukcióban akár az egész családról gondoskodhatnak és igényeinek megfelelő biztosítási védelmet alakíthatnak ki.

Befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosítások

A hagyományos igények mellett az ügyfelek befektetési céllal is köthetnek életbiztosítási szerződést.  A befizetett díjakat eszközalapokba fektetjük, ezáltal ügyfeleink a ráfordított összegen felül extra hozamot érhetnek el. A befektetési portfólió igény szerint átalakítható, a szerződő átirányíthatja megtakarítását a megadott eszközalapok között. Az ilyen típusú konstrukciók előnye a rugalmasság, és a hosszú távú, ígéretes hozam lehetősége. Linea befektetési egységekhez kötött életbiztosításunk széleskörű biztosítási fedezetet és akár a nehéz időszakokhoz is rugalmasan alkalmazkodó, hosszú távú megoldást kínál.Aktív Max nevű nyugdíjbiztosítási termékünk ötvözi a unit-linked termékek előnyeit (bónusz, hozam, rugalmasság) a nyugdíjcélra történő megtakarítás állami ösztönzőjével, azaz az nyugdíjbiztosítás után igénybe vehető 20%-os adójóváírással.

Prima egyszeri díjfizetésű életbiztosításunk nem csupán egy egyszeri befektetési lehetőség, hiszen a megtakarítás bármikor kiegészíthető és 5. év után kamatadó-mentesen hozzáférhető.

Utasbiztosítások

Utazni jó, világot látni felemelő érzés. Az emlékek viszont annál maradandóbbak, minél kevesebb probléma és kellemetlenség adódik az úton. Közkedvelt és széles körben ismert utasbiztosításainkkal (Világjáró, HóBarát, Városnéző) téli és nyári utazásai alatt is biztonságban érezhetik magukat és szeretteiket ügyfeleink. Kibővült szolgáltatásainkkal szinte minden váratlan eseményre megnyugtató megoldást kínálunk.

Csoportos biztosítások

A Vienna Life Biztosító által kínált vállalati (csoportos) megoldások a munkavállalói juttatások béren kívüli formái, amelyek korszerű és eredményes eszközei a dolgozói elkötelezettség növelésének, a munkavállalói teljesítmény ösztönzésének, mindamellett költséghatékony módját jelentik az egyedi teljesítmény differenciált elismerésének. A csoportos megoldások közül kiemelkedik a Védőháló csoportos egészségbiztosítás, amellyel a cégeknek lehetőségük nyílik gondoskodni munkavállalóikról súlyos megbetegedés esetén, mindezt pár száz forintos ráfordítással, adómentesen. A biztosítás azonnali támogatást nyújt a 16 rettegett betegség esetén. A támogatás összege 500 ezer forint, mely a diagnózis megállapítását követően kerül kifizetésre a munkavállaló részére.

Partnerünk

Partnerünk

Értékesítési partnerünk

A Money&More a Vienna Life Biztosító stratégiai partnereként, nyitott üzleti modellel és egyedülálló módon értékesíti a Vienna Life Biztosító és a partner pénzügyi szolgáltatók kiemelkedő termékeit, személyre szabott megoldásokat kínálva ügyfeleinknek.

Tudjon meg többet értékesítési partnerünkről!

Történetünk

Történetünk

A biztosító múltja

Biztosító Társaságunk – különböző tulajdonosi háttérrel 1995. óta van jelen a magyar piacon. Winthertur Biztosítóként kezdte meg tevékenységét, majd Credit Suisse, később AXA néven folytatta működését. 2013. decemberétől a Biztosító tulajdonosa az osztrák Vienna Insurance Group.

Tudjon meg többet Biztosítónk történetéről!

Történeti áttekintés

Wintherhur Biztosító Zrt.

A Winterthur Biztosító Zrt. néven megalakuló vállalat az 1995-ben megszerzett kompozit biztosítói engedély birtokában 1998 tavaszán kezdte meg üzleti tevékenységét. Ugyanebben az évben indította működését a Winterthur Csoport nyugdíjüzletága is, amely az önkéntes nyugdíjpénztárak közül Magyarországon elsőként kezdte meg tevékenységét. A 130 éves múltra visszatekintő Winterthur Csoport akkor a világ 18 országában több mint 19 000 munkatárssal rendelkezett.

Credit Suisse Life & Pensions

Az alapvetően zürichi székhelyű Credit Suisse Group tulajdonában álló Winterthur Csoport az egységes csoport kommunikáció érdekében magyarországi vállalatait 2002 januárjától Credit Suisse Life & Pensions néven üzemeltette tovább. Ugyanebben az évben a magyarországi csoport vezetői megalapították a Credit Suisse Life & Pensions Egészségpénztárat.

Winthertur csoport

A vállalatcsoport életében a következő fordulat 2006-ban érkezett el. A zürichi központ döntésének megfelelően Közép- és Kelet-Európában – így hazánkban is – a Credit Suisse Life & Pensions márkanév helyett 2006. január 1-jétől egységesen ismét Winterthur márkanév alatt működtek a vállalatok. A változtatást a Winterthur komplex pénzügyi szolgáltató profiljának továbbfejlesztése, a cégcsoport tevékenységének kibővítése, valamint a cégcsoport tervezett tőzsdei bevezetése is indokolta.

AXA csoport Magyarország

Még ugyanebben az évben, 2006-ban, a  Winterthur Csoportot felvásárolta a francia tulajdonú AXA Csoport, így létrehozva a világ harmadik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportját. Magyarországon 2007. február 1-jétől a korábbi Winterthur vállalatok és pénztárak egységesen AXA néven működnek tovább. A fiatal márkatörténetre visszatekintő AXA ambícióit és Magyarország melletti elköteleződését mi sem bizonyította jobban, mint hogy 2007 márciusában felvásárolta a fiókhálózat nélküli ELLA Bankot, amely 2009. január 1-jétől az AXA csoport globális banki stratégiájának megfelelően az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepeként folytatja tevékenységét. Az AXA magyarországi vállalatai és partner pénztárai az AXA Biztosító Zrt, az AXA Bank Europe SA Magyar-országi Fióktelepe, az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője, az AXA Szolgáltató Kft, az AXA Önkéntes Nyugdíjpénztár, az AXA Magánnyugdíjpénztár, az AXA Önkéntes Egészségpénztár, az AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. és az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Vienna Life Biztosító Zrt.

Az AXA Group 2013. december 23-án sajtóközleményében bejelentette, hogy megállapodást kötött a Vienna Insurance Grouppal magyarországi biztosítási érdekeltségeinek (AXA Biztosító Zrt, és AXA Money & More Zrt.) eladásáról. 2014. június 3-án az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult. Egy átmeneti időszakot követően, 2014. szeptember 29-től a vállalat a Vienna Life Biztosító márkanév alatt (hivatalos nevén Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) folytatja tevékenységét. Az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. néven a Vienna Life Biztosító stratégiai partnereként folytatja tevékenységét.

Az AXA név alatt ismert pénztárak 2014. áprilisától nevet váltottak. Az AXA Önkéntes Egészségpénztár és az AXA Önkéntes Nyugdíjpénztár az AXA márkanevet a Prémium névre cserélte, míg az AXA Magánnyugdíjpénztár Horizont név alatt folytatja tovább működését a magyar piacon. Az AXA Group magyarországi banki tevékenységét továbbra is fenntartja, így ez az egy entitás folytatja AXA márkanév alatt működését.