Hírek
Nyitva tartás

Nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartásunk

2018. március 7.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a március 10. és március 16. napokon Ügyfélszolgálataink nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

2018. március 10, szombat - Nyitva
Telefonos Ügyfélszolgálat nyitva tartása: 8:00 - 16:00
Személyes Ügyfélszolgálat nyitva tartása: 8:30-16:00

2018. március 16., péntek - Zárva

Tájékozódjon Ügyfélszolgálataink általános nyitva tartásáról!

Rendkívüli munkanap

Rendkívüli nyitva tartás

2017. december 15-én eltérő nyitva tartás

2017. november 30.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2017. december 15-én, pénteken Személyes Ügyfélszolgálatunk (1138 Budapest, Váci út 135-139.), valamint Telefonos Ügyfélszolgálatunk (06 1 888 2 888) a megszokottól eltérő nyitva tartási rend szerint, kizárólag 12:00 óráig tartanak nyitva.

Megértésüket köszönjük!

Díjat nyertünk

Díjat nyertünk

Gyémántdíjat nyert a Vienna Life BLOG

2017. 11. 16.

2017. november 15-én harmadik alkalommal került sor a Magyar Marketing Szövetség által alapított Országos Marketinggyémánt Díj pályázat díjátadójára. A Vienna Life Biztosító a Kreatív Kontrollal karöltve nyerte el Tartalommarketig kategóriában a megtisztelő gyémánt elismerést.

A szakmai zsűri a marketing munka szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismeri el a marketing gyémántokkal, a szakmailag kiváló marketing védjegyének odaítélésével.

Olvasson bele blogunkba!

Állásfoglalás

Állásfoglalás

A Vienna Life Biztosító állásfoglalása az MNB október 2-án publikált határozata kapcsán

2017. október 3.

A Vienna Life Biztosító mindenkor törekszik a jogszabályok betartására, illetve a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) való folyamatos együttműködésre. Ennek is köszönhetően az MNB határozata szerint, a biztosítónál lefolytatott átfogó jegybanki vizsgálat alapján, a Vienna Life megbízható működését érintő hiányosság nemtalálható. A biztosító maradéktalanul eleget tesz a jegybank határozataiban előírt intézkedéseknek, amelyek teljesítéséről a megszabott határidőig – 2018. január 31-ig – beszámol az MNB-nek. A Vienna Life Biztosító kiemelt célja a jövőben is a jogszabályok betartásán túlmenően ügyfelei teljes körű és precíz tájékoztatása.

Az MNB határozatát itt tekitheti meg
Rendkívüli munkanap

Rendkívüli munkanap

2017. szeptember 29-én zárva tartunk

2017. szeptember 20.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2017. szeptember 29-én, pénteken Személyes Ügyfélszolgálatunk (1138 Budapest, Váci út 135-139.), valamint Telefonos Ügyfélszolgálatunk (06 1 888 2 888) zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Karbantartás

Karbantartás

Karbantartás: augusztus 12. (szombat)

2017. augusztus 10.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy augusztus 12-én informatikai karbantartás miatt a viennalife.hu oldalról elérhető online felületek, valamint az iBiztosító korlátozottan lesznek elérhetőek. Megértésüket köszönjük!

Díjat nyertünk

Díjat nyertünk

Az Év Utasbiztosítója 2016 díj II. helyezettje a Vienna Life

2017. 05. 26.

A legnagyobb biztosításközvetítő portál másfél éve bevezetett utasbiztosítás-értékelési rendszerén keresztül az ügyfelek egy kérdőíven tudják véleményezni az általuk választott utasbiztosítási terméket a vásárlástól az esetleges kárrendezésig. Az Év Utasbiztosítója Díjat a leadott értékelések alapján ítéli oda a Netrisk.hu. A a 2016-os értékelések alapján a Vienna Life II. helyezést ért el. I. helyezett a Mapfre, III. az Aegon biztosítótársaságok lettek.


Az Év Utasbiztosítója 2016 díj

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Egyesülnek a Vienna Insurance Group magyar biztosítói

2017. április 25.

Várhatóan 2018. január elsejével fog egyesülni a Vienna Insurance Group (VIG) három magyar biztosítótársasága: az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító. Az egyesülést követően a társaság Union néven folytatja működését.

További részleteket az UNION sajtóközleményében talál!

2014-es eredmények

2016-os eredmények

Anyavállalatunk megkétszerezte nyereségét

2017. március 24.

A 2016. év előzetes eredményei alapján tulajdonosunk, a Vienna Insurance Group (VIG) mindenhol fejlődést mutat. A konszern jövőbeli helytállását egy új, átfogó vezetői agenda biztosítja. „Ránk számíthat/velünk számolhat!” – hangzik Elisabeth Stadler professzor asszony, a Vienna Insurance Group Igazgatóságának elnökének mottója. „A 2016. évi célokat elértünk, amely stabilitásunk újabb megerősítése. Ez az alapja annak, hogy a dinamikus változások idején is megbízható partnerek vagyunk” – hangsúlyozza Elisabeth Stadler asszony a március 23-i sajtóértékezleten.

A cégcsoport díjbevétele 2016-ban 9,051 milliárd euróra nőtt a tavalyi 9,02 milliárdról, az adózás előtti nyereség pedig megduplázódott, és így 406,7 millió euróra emelkedett.

Tekintse meg a teljes sajtóközleményt a vig.com oldalon!

Interjú

Interjú

Megoldás a dolgozók egészségi problémáira

2017. március 21.

"Íme a megoldás a dolgozók egészségi problémáinak 90 százalékára, ami még a munkáltatónak is jó" címmel készített interjút a Piac és Profit dr. Zsolnai Gáborral, a Vienna Life vállalati értékesítési igazgatójával. Véleménye szerint egyre több cég ismeri fel - a nagyvállalatok mellett a kis-és középvállalkozások is -, hogy nagy értéket ad azzal a munkavállalóknak, ha segíti őket az egészségük megtartásában, illetve helyreállításában.

Olvasson bele a cikkbe a piacesprofit.hu oldalán!

Sajtóbeszélgetés

Sajtóbeszélgetés

Kétszámjegyű összesített piaci részesedés a cél

2017. február 14.

Közösen rendezett sajtóbeszélgetésen értékelték a tavaly évet a Vienna Insurance Group (VIG) magyarországi biztosítótársaságai: az Union, az Erste és a Vienna Life biztosítók. A három társaság célja, hogy hárman együttesen elérjék a 10%-os piaci részesedést Magyarországon (2015-ben ez a szám még 7,4% volt). Ebből a szempontból ígéretesen alakult 2016 - hangzott el a sajtóeseményen.

Tekintse meg a sajtóbeszélgetés kapcsán megjelent cikkeket!

A sajtótbeszélgetés kapcsán megjelent cikkek

MTI

Kétszámjegyű összesített piaci részesedést céloznak meg a VIG hazai biztosítói

A Vienna Insurance Group (VIG) mindhárom magyarországi biztosítótársasága tervek felett és várhatóan a piaci átlagot meghaladó mértékben teljesített a tavalyi évben - hangzott el a cégcsoport csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: bár a tőzsdén jegyzett anyavállalat eredményeinek közzététele előtt konkrét adatokat nem közölhetnek, az elmúlt évben a három cég együttes piaci részesedése - amely 2015-ben 7,4 százalék volt - közelebb kerülhetett a középtávú célként megjelölt 10 százalékhoz.
Elmondta: a három társaság különösen jól teljesített a néhány éve bevezetett nyugdíjbiztosítások piacán, ahol összesítve jelenleg jóval a piaci súlyuk felett, a negyedik helyet foglalják el a hazai biztosítási piacon. Az Union tavaly az elsők között jelent meg online köthető nyugdíjbiztosítási termékkel, amely jellege miatt bőven a jegybanki ajánlás alatti költségmutatóval rendelkezik.
Raveczky Zsolt, az Erste Bank fiókjain keresztül értékesítő Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy miközben minden ügyfélszegmensben igyekeznek folyamatos növekedést elérni, az idei évben továbbra is a prémium és privát banki ügyfelekre fókuszálnak. Hozzátette: biztosítói oldalról felkészültek arra, hogy a Citibank korábbi ügyfeleinek most lezajlott integrálását követően az Erste Bank kibővült ügyfélkörét is hatékonyan tudják kiszolgálni.
Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life elnök-vezérigazgatója komoly eredménynek nevezte, hogy társasága tavaly többszörösére tudta növelni nyereségét. Eközben életbiztosítási szerződései között jelentősen megnőtt az egyéni életbiztosítások aránya is, miközben egészség- és utasbiztosításban is a tervek felett teljesítettek - fűzte hozzá.

Portfolio.hu

Színre lépne a bécsi biztosítócsoport Magyarországon

Interjú

Interjú

"Új sztár születhet a cafeteriában"

2017. február 6.

"Új sztár születhet a cafeteriában" címmel jelent meg Az én pénzem legújabb írása. A cikkben Zsolnai Gábor, a Vienna Life vállalati értékesítési igazgatója nyilatkozik. Véleménye szerint az egészségbiztosítás kiemelkedhet a jelenlegi mezőnyből. Ez ugyanis változatlanul a minimálbér erejéig adómentes juttatásként adható a munkavállalóknak.

Olvasson bele a cikkbe az enpenzem.hu oldalán!

Nyitva tartás

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény Miklós Edit baleset kapcsán

2017. január 18.

Miklós Edit január 15. délelőtti, a zauchensee-i sívilágkupa-futam hivatalos edzésén történt balesete óta jelentős számú újságírói megkeresés érkezett a magyar alpesi síző menedzsmentjéhez és biztosítónkhoz, többek között a sportoló biztosításával kapcsolatban. Ezekre reagálva, Miklós Edit menedzsmentjével közösen, az alábbi információkat megosztjuk meg a nyilvánossággal.

Tekintse meg sajtóközleményünket és a megjelent cikkeket!

Sajtóközlemény

A sajtótájékoztató kapcsán megjelent cikkek

MTI

Lassan bővül csak a síbiztosítási piac az MTI által megkérdezett biztosítók és alkuszok szerint, még most is csupán minden második-harmadik magyar síelő köt utasbiztosítást, noha a balesetek mintegy 10 százalékánál egymillió forintot is meghaladta tavaly a megtérített összeg.

Lengyel Márk, az Európai Utazási Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, az időjárás erősen befolyásolja, miként alakulnak a kötvényeladások a síszezonban, de alapvetően stagnál a piac az utóbbi években. Az is látszódik - tette hozzá, hogy a síelők száma nő, viszont az utazási irodák által szervezett síutak népszerűsége csökken, a sízők inkább egyénileg szervezik meg az utazásukat, illetve gondoskodnak a biztosításukról.

A tavalyi - november elsejétől április 30-ig tartó - síszezonban mintegy 20 ezer kötvényt értékesített a társaság, ami 4 százalékos visszaesés a megelőző idényhez képest, azonban ezt az elnök-vezérigazgató elsősorban az enyhe téllel indokolta, és a 2016/2017-es szezonban már ismét a 2014/2015-ös szint elérésére számít.

Tájékoztatása szerint a kárkifizetések mértéke az utóbbi két évben nem változott, valamivel több mint 400 balesetet jelentettek be a síelők, amelyek körülbelül 10 százalékánál 1 millió forint felett volt a kárösszeg. A legmagasabb síbalesetből eredő kár 5,1 millió forintot tett ki - ismertette.

A Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál tapasztalatai szerint szintén stagnál a síbiztosítási piac, ugyanakkor az interneten megkötött utasbiztosítások aránya egyre nő. A Netrisken például 2015-ben az előző évhez képest 15 százalékkal nőtt a síbiztosítás kötések száma, míg tavaly 11 százalékkal több ilyen terméket vásároltak az előző évhez képest. A síbiztosítások 17 százalékkal drágultak egy év alatt, 2015-ben naponta 650 forintot fizettek az ügyfelek átlagosan, 2016-ban viszont 760 forintot. Az áremelkedés azonban nemcsak a díjak növekedésének tudható be a portál szerint, hanem annak is, hogy egyre komplexebb biztosítási csomagokat választanak a síelők.

A Netrisk.hu közölte azt is, hogy az utóbbi 30 napban a síbiztosítások közel 80 százalékát öt biztosítónál kötötték: Mapfre, ViennaLife, Allianz, Union és Aegon. A statisztikákból kiderült továbbá, hogy a síbiztosítást kötők 75 százaléka Ausztriába utazik, 9 százalék a szlovákiai, további 4-4 százalék pedig az olasz vagy francia sípályákat veszi célba. A síelők átlagéletkora 32 év, a síutakra az idei szezonban átlagosan 5 napos utasbiztosítást kötnek az ügyfelek.

A biztosításközvetítő Agenta Consulting Kft. a biztosítóktól kapott statisztikai adatokra alapozva jelezte: a magyar síelőknek mindössze harmada köt utasbiztosítást, holott Magyarországon a közelmúltban évente mintegy 1300 síbaleset történt, a szomszédos országokban pedig több mint 100 ezer esetet regisztráltak. Mindazonáltal a társaság szerint a téli sportok népszerűsége és a síelők száma is növekszik a jövőben, amiben egyre több biztosító ismeri fel a lehetőségeket, tehát fokozatosan bővülő piacra lehet számítani.

A társaság közleményében felhívta a figyelmet, hogy az átlagos utasbiztosítások nem vagy csak korlátozott mértékben fizetnek a síelés során előforduló balesetekre, ellentétben a síbiztosítási módozatokkal. A megfelelő biztosítás akár milliós terhet vehet le a síelők válláról egy esetleges mentés, vagy külföldről történő hazaszállítás esetén, sok esetben a síbiztosítás még a felszerelésre, a ruházat épségére is vonatkozik, illetve magában foglalhatja a síbérletek visszatérítését betegség vagy rossz idő esetén.

A Vienna Life Biztosító példaként hozta fel Miklós Edit sízőt, aki a biztosító ügyfele, és aki az amatőr síelők számára is elérhető síbiztosítással rendelkezik, amely akár 50 millió forintos összegig térít baleset esetén.

A biztosító jelezte, hogy a zauchensee-i sívilágkupa-futam hivatalos edzésén történt baleset bejelentését követően haladéktalanul felvették a kapcsolatot az ellátó külföldi egészségügyi intézményekkel. Valamennyi, a balesettel összefüggésbe hozható mentési és orvosi költségre - így többek között a kórházba történő helikopteres szállításra, a magánklinikán elvégzett műtétre és az ellátásra is - vállalta a garanciát a Vienna Life Biztosító.

A biztosító szerint a magyar utazók 35 százaléka köt utasbiztosítást, a síutakra indulóknak viszont 55-60 százaléka, ami részben azzal indokolható, hogy a sporteszközök drágák, és a biztosítások védelme többnyire kiterjed a sílécre, ruházatra, felszerelésre nemcsak lopás, hanem síbaleset közben bekövetkező rongálódás esetén is.

A szűken vett - január-március közé eső - szezonban több tízmillió forintot is kifizetett már a biztosító, bár volt olyan eset, ahol egyetlen ügyfél ellátása, mentése tízmillió feletti összegbe került - számolt be tapasztalatairól a Vienna Life.

A biztosító tájékoztatott arról is, hogy a versenyszerűen sportolók számára a magas baleseti térítési limit, a mentési, mentőhelikopteres költségek térítése, felelősségbiztosítási elemek megléte a fontos, ezzel szemben a "normál" síbiztosítás olyan kényelmi elemeket is tartalmazhat, mint az autó asszisztencia vagy a síbérlet árának térítése. A sportolók éves, valamint féléves bérletet preferálnak, szemben a "standard" termékkel, amely napidíjas biztosításként vásárolható meg a kint tartózkodás idejére.

Blikk Online

50 millióig fedezik Miklós Edit kórházi kezelését

Biztosításiszemle

50 millió forintig térít Miklós Edit biztosítója

Hosszabbítás

50 millió forintig térít Miklós Edit biztosítója

Inforádió.hu

Ötvenmillió forintba is kerülhet Miklós Edit súlyos balesete

Napi.hu

Kiderült, mennyi pénzt kaphat Miklós Edit

Privátbankár

Milliós terhet vesz le a biztosító Miklós Edit válláról

Sport365

50 millió forintig térít Miklós Edit biztosítója

Bevezetem.hu

Csak lassan bővül a síbiztosítási piac

Figyelő Online

A magyar síelők nem igazán szeretnek biztosítást kötni

KamaraOnline

Még mindig sokan indulnak neki síelni bármifajta védelem nélkül

Kapos.hu

Még mindig kevesen kötnek síbiztosítást

Pénzcentrum

Ide jár síelni a magyarok többsége: milliókba is kerülhet

Origo

Síelni indulsz? A biztosításról ne feledkezz meg!

Privátbankár

Síelni indulsz? A biztosításról ne feledkezz meg!

Portfolio

Egyre többen síelnek, de a biztosításról megfeledkeznek

Tőzsdefórum

Bíztosítással síelni? Pedig megéri

Biztonságpiac

Csak lassan bővül a síbiztosítási piac

VG.hu

Tripla díj a károkozóknak- Tripla díjjal büntetik a károkozókat

Ripost.hu

Miklós Edit reklámarc lett, itt az év hirdetése

VIG eredmények

VIG eredmények

Anyavállalatunk tovább növelte eredményeit

2016. november 23.

Az előző évinél magasabb díjbevétel mellett nőtt anyavállalatunk, a Vienna Insurance Group (VIG) adózás előtti nyeresége az idei első kilenc hónapban. A VIG díjbevétele január-szeptemberben 6,962 milliárd euró volt, ami 0,7 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Ez a növekedés, az egyszeri díjas életbiztosításoknál tanúsított, tudatosan visszafogott piaci jelenlétre való tekintettel jelentősnek mondható. A konszern az egyszeri díjak nélkül rendkívüli, 4,7 százalékos díjnövekedést ért el. A cég adózás előtt profitja 301,3 millió eurót tett ki, ami 88,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A VIG-nél a költségek és a kártérítések aránya a bevételhez képest (combined ratio) 1 százalékponttal, 97,9 százalékra emelkedett.

A vizsgált kilenc hónapban Magyarországon a VIG díjbevétele 14,2 százalékkal, 162 millió euróra nőtt, az adózás előtti nyeresége 41,6 százalékkal, 2,8 millió euróra emelkedett, a combined ratio pedig 2,1 százalékponttal, 104,3 százalékra csökkent.

Tekintse meg a részleteket anyavállalatunk, a VIG honlapján!

Nyitva tartás

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény: Itt az alkalom az adójóváírás növelésére

2016. november 11.

"Itt az alkalom az adójóváírás növelésére" címmel jelent meg sajtóközleményünk. A következő hetekben jelentős lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt - véli Bunghardt Csaba, a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja. A szakember szerint az adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítások jelentik az egyik fő hajtóerőt a biztosítási piacon. Az elmúlt években ezeknek volt köszönhető a rendszeres díjas életbiztosítások piacán tapasztalt konszolidált növekedés is.

Tekintse meg sajtóközleményünket!

Sajtóközlemény

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Október 15-én nyitva tartunk

2016. október 12.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2016. október 15-én, szombaton Telefonos Ügyfélszolgálatunk és Személyes Ügyfélszolgálatunk pénteki munkarend szerint tart nyitva.

Új telefonszám

Telefonszámunk megváltozott

Új telefonszámunk: 06 1 888 2 888

2016. október 5.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Telefonos Ügyfélszolgálatunkat a 06 1 888 2 888 telefonszámon érhetik el belföldről.
A zavarlatan ügyintézés érdekében korábbi, 06 40 30 30 30-as számunk 2017. október 31-ig továbbra is elérhető.

Megértésüket köszönjük!

MoneyMoon Awards

MoneyMoon Awards

Eszközalapjaink ismét győztek a MoneyMoon Awards díjátadó gálán

2016. szeptember 21.

Az idén hatodik alkalommal megrendezett - a legjobb hazai biztosítói eszközalapokat és legjobb hazai befektetési alapokat kitüntető - MoneyMoon AWARDS díjátadón a Vienna Life Biztosító eszközalapjainak négy eszköz kategóriában is a legjobbaknak járó díjat ítélték oda.

További részletek a díjjal kapcsolatban

Díjnyertes eszközalapjaink

MoneyMoon Awards

A 2011-ben életre hívott díj a referencia-státuszú MoneyMoon portál-rendszer objektív értékeléseinek eredményét mutatja. A MoneyMoon Magyarországon több száz hazai befektetési alapot és biztosítói eszközalapot egy előre meghatározott objektív kritériumrendszer alapján folyamatosan értékel és rangsorol, a legjobb befektetési termékeket transzparens módon feltüntetve.MoneyMoon 2016 logo

Díjnyertes alapjaink

A 2016. szeptember 16-án rendezett eseményen a Vienna Life Biztosító az alábbi díjakat vehette át:


  Győztes kategória Eszközalap neve
1. Menedzselt eszközalapok Best Selection vegyes eszközalap - aktívan kezelt
2. Vegyes eszközalapok Best Selection vegyes eszközalap - aktívan kezelt
3. Abszolút hozam kategória Iránytű vegyes eszközalap - aktívan kezelt
4. Ingatlan eszközalapok Ingatlan forint eszközalap

Ingatlan eszközalap

A 2016-os év Ingatlan eszközalap kategóriájának győztese az Ingatlan forint eszközalapunk, amely lehetőséget nyújt az ingatlanok megvásárlása nélküli ingatlanpiaci befektetések hozamaiból történő részesedésben, amelyek kiemelkedőek voltak az elmúlt időszakban mind rövid (az elmúlt évben), mind pedig hosszabb távon (az elmúlt 3 évben). Az eszközalap teljesítményére pozitívan hathattak az elmúlt időszakban tapasztalt magyarországi ingatlanpiaci események.

Best Selection vegyes eszközalap – aktívan kezelt

Az aktívan kezelt Best Selection eszközalapunk a menedzselt eszközalap és a vegyes eszközalap kategóriában egyaránt első helyezést ért el. Az alap különlegessége a portfoliókezelő szabadságában rejlik: a magas hozam elérése érdekében lehetősége nyílik arra, hogy nagyobb mértékben (a kockázatokat szigorúan szem előtt tartva) eltérjen az eszközalap referencia indexétől, miközben a portfólió széles körű diverzifikációja a kockázatok csökkentésében segíti munkáját.

Iránytű vegyes eszközalap – aktívan kezelt

Az abszolút hozamú kategória győztese az Iránytű eszközalapunk, amely a 2016-os év nagy részében még abszolút hozamú eszközalapként működött. A jelenlegi befektetési stratégiája azonban már olyan benchmarkkövető stratégiát követ, amelyben a részpiacok pozitív trendjei esetén a portfoliókezelőnek – a korábbiakhoz képest - lehetősége van arra, hogy nagyobb mértékben (a kockázatokat szigorúan szem előtt tartva) eltérjen az eszközalap referencia indexétől. A portfoliókezelő 32 részpiacot monitoroz folyamatosan pozitív trendek keresése céljából. A pozitív trendek keresése mellett a portfoliókezelő folyamatos piacelemzéssel és az egyes piaci eseményekre történő azonnali reakcióval törekszik az optimális portfólió kialakítására, melyben széles körű diverzifikáció szolgál a kockázatok csökkentésére.


MoneyMoon Award 2016

MoneyMoon Award 2016


További részletek:

Vienna Life eszközalapok

MoneyMoon

Tovább növekszik a VIG

Tovább növekszik a VIG

VIG akvizíció Lettországban

2016. augusztus 24.

Lezárta a BTA Baltic biztosítótársaság átvételét a Vienna Insurance Group (VIG). A 2015 decemberében aláírt adásvételi szerződés megkapta a végső felügyeleti jóváhagyást, így a tranzakció lezárult. A VIG a Balti államok
nem-életbiztosítási piacán a top 3 biztosítótársaság közé került az akvizícióval.

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

Stabil osztrák háttér

Stabil osztrák háttér

Anyavállalatunk megerősítette A+ besorolását

2016. augusztus 23.

A Vienna Insurance Group (VIG) 2016. augusztus 23-án közzétette I. féléves eredményeit, a Csoport ismét megerősítette a Standard&Poor’s általi A+ besorolását. A díjbevételek 4,9 milliárd euróra nőttek, a VIG adózás előtti eredménye 201,3 millió euró.

"Idén célunkként jelöltük meg a 2015 évi profitunk megduplázását, mely így elérheti a 400 millió eurót; első féléves eredményeink azt mutatják, hogy a megfelelő úton járunk ennek elérése érdekében, annak ellenére, hogy az alacsony kamatkörnyezet nem változott, és továbbra is negatív hatást gyakorol a pénzügyi eredményünkre.” - mondta el Elisabeth Stadler, a VIG vezérigazgatója."

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

Rendkívüli munkanap

Rendkívüli munkanap

2016. szeptember 30-án zárva tartunk

2016. augusztus 24.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2016. szeptember 30-án, pénteken Személyes Ügyfélszolgálatunk (1138 Budapest, Váci út 135-139.), valamint Telefonos Ügyfélszolgálatunk (06 40 30 30 30) zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

VIG akvizíció

VIG akvizíció

Tovább növekszik a VIG Romániában

2016. augusztus 8.

A Vienna Insurance Group (VIG) 2016. augusztus 3-án megállapodás írt alá a romániai AXA Life Insurance S.A. (AXA Life) életbiztosító megvásárlásáról. A vevő a VIG konszern két vállalata, a BCR Life és az Omniasig. Az akvizíció, melyre a helyi hatóságok jóváhagyásával került sok, tovább erősíti a VIG román biztosítási piacon betöltött vezető pozícóját.

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

Hajrá magyarok!

Lezárult nyereményjátékunk

2016. június 15.

2016. július 10-én lezárult nyereményjátékunk, melyben Minden 500. Világjáró (Horizont, Horizont Prémium, Program+ vagy Világ Strandjai) utasbiztosítást kötő ügyfelünk garantáltan a magyar labdarúgó-válogatott aktuális adidas mezét nyerhette!

Ismerje meg a játékleírást és a nyertesek neveit!

Rendkívüli munkanap

Ingyenesen hívható

Telefonos Ügyfélszolgálatunk száma ingyenesen hívható

2016. július 1.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2016.07.01-től a 06 40 30 30 30-as telefonos ügyfélszolgálati számunk hívása ingyenes.

Brexit

Brexit | Rendkívüli tájékoztató

2016. június 28.

2016. június 23-án a britek többsége úgy döntött, hogy el szeretné hagyni az Európai Uniót. Ennek kapcsán összegyűjtöttük, hogy a jelenlegi piaci környezetben milyen hatással lehet mindez ügyfeleink befektetéseire, megtakarításaira.

Tudjon meg többet!

Töltse le tájékoztatónkat!

TV-interjú

TV-interjú

A nyeresége triplázására készül idén a Vienna Life Biztosító

2016. június 8.

A GazdaságTV készített interjút Vadas-Földvári Anett vezérigazgatóval "A nyeresége triplázására készül idén a Vienna Life Biztosító" címmel, a május 31-én tartott sajtótájékoztatón. Az interjú mellett a GazdaságTV oldalán Biztosítónkról megjelent cikk is olvasható: "A cég már 2015 során is tudott nyereséget elérni – történetük során először, de idén már annak a háromszorosát, a 360 millió forintot fogják vélhetően elérni. Javul a biztosítási piac szerkezete is, ebből is profitálnak, de új, online irányba erősítő stratégián is dolgoznak."

Olvassa el a teljes cikket a GazdaságTV oldalán!

Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató

Idén is a dinamikus, a piacit meghaladó növekedés a cél

2016. május 31.

A Vienna Life Biztosító a 2016-os évben is folytatja a két éve lezajlott tulajdonosváltása óta tartó dinamikus növekedését: a társaság a teljes díjbevételét az idei évben 5 százalékkal, 15,1 milliárd forintra kívánja növelni (2015: 14,35 milliárd forint). Ezzel párhuzamosan a tervek szerint a Vienna Life adózás előtti eredménye a tavalyi 123 millió forintról – közel 200 százalékkal – 363 millió forintra bővül - ismertette a biztosító idei főbb tervszámait a társaság mai sajtótájékoztatóján Vadas-Földvári Anett vezérigazgató.

Tekintse meg sajtóközleményünket és a rólunk megjelent cikkeket!

A sajtótájékoztató kapcsán megjelent cikkek

MTI

Vienna Life Biztosító: csökkent az első negyedévi díjbevétel, de pozitívak a kilátások

Budapest, 2016. május 31., kedd (MTI) - A Vienna Life Biztosító 3,27 milliárd forintos első negyedévi díjbevétele ugyan 7 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, az egész évre a tavalyinál 5 százalékkal több, 15,1 milliárd forint díjbevétellel és csaknem háromszorosára emelkedő, 363 millió forint adózás előtti profittal számol a cég - mondta a biztosító vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vadas-Földvári Anett az átmeneti visszaesést azzal indokolta, hogy a biztosító egyszeri díjas konstrukcióiból származó díjbevétele 35 százalékkal, 613 millió forintra mérséklődött az első három hónapban az alacsony kamat- és hozamkörnyezet miatt. A Vienna Life ugyanakkor 2 százalékkal csökkentette költségeit 2015 első negyedévéhez képest, emellett a csoportos és utasbiztosítási üzletágak is kedvezően teljesítettek, aminek eredményeként idén január-márciusban a biztosító 85 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Ez kismértékben meghaladja a tervezett szintet és több mint négyszerese az előző év első három havi, 20 millió forintos eredménynek - mondta.
A vezérigazgató ismertette: az életbiztosítási piacon 2-3 százalékos növekedésre számít a biztosító. Ezen belül az új üzletek száma csökkenhet, viszont a folyamatos díjas termékek piacán 3-4 százalékos bővülés várható, a szabályozói környezet változása, a szerzési jutalékok mérséklődése és a nyugdíjbiztosítások adókedvezménye miatt. Az utóbbi szegmensben 2,65 milliárd forint díjbevételt ért el a Vienna Life 2016 első negyedévében, ami 3 százalékkal nagyobb a tavalyi év azonos időszakában mértnél. Hozzátette: az egyszeri díjas termékek piacán 5-10 százalékos visszaeséssel számol a cég.
Vadas-Földvári Anett beszámolt arról is, hogy kiugró mértékben, 24 százalékkal, 191 millió forintra emelkedett az utasbiztosítások díjbevétele az első három hónapban, ezen a piacon 5-7 százalékos bővülésre számítanak a magyar vásárlóerő növekedésének eredményeként. Megjegyezte, hogy több piaci szereplő visszaesésre számít a terrorizmus miatt, a Vienna Life tapasztalata viszont az, hogy a biztosításkötési hajlandóság nőtt.
A biztosító harmadik legfontosabb szegmensében, az egészségbiztosítási ág magyarországi piacán 10 százalékot meghaladó bővülést prognosztizál a cég.
A társaság az új üzletek volumenének 9 százalékos, 2,05 milliárd forintról 2,24 milliárd forintra növelését tervezi. Bunghardt Csaba, a biztosító igazgatósági tagja kifejtette: ennek érdekében a cég a többi között a minőségi új üzletekre koncentrál, belép az egyéni egészségbiztosítási piacra, hangsúlyt fektet a digitalizációra, az év végéig papírmentessé alakítva az értékesítést. Emellett az egyik független magyarországi private banking szolgáltatóval közösen olyan eszközalapot vezet be, amely stabilan a magyar állampapírok hozamai feletti eredmény elérésére törekszik. A Vienna Life jogelődje az AXA Biztosító volt, az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) 2014-ben vásárolta meg azt, akkortól Magyarországon három leányvállalatot működtet a VIG, az Union, az Erste, illetve a Vienna Life biztosítókat. A VIG 25 országban van jelen, ötven érdekeltséggel rendelkezik és 23 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Pénzcentrum.hu

Rettegnek a magyarok a terroristáktól: tényleg félünk az utazástól?

Portfolio.hu

Először lett nyereséges a Vienna Life

Origo.hu

200 százalékos profitnövekedést vár a Vienna Life

Azénpénzem.hu

Így újít a Vienna Life Biztosító

Napi.hu

Így újít a Vienna Life Biztosító

Tőzsdefórum

Nagyra törő célok a VIG-nél

Webrádió

Vienna Life Biztosító: csökkent az első negyedévi díjbevétel, de pozitívak a kilátások

News4Business

Vienna Insurance Group: Terv feletti profit az első negyedévben

Világgazdaság

Profitnövekedést vár a Vienna Life

A Vienna Life Biztosító folyamatos díjas biztosításainak díjbevétele az első negyedévben 3 százalékkal 2,65 milliárd forintra nőtt. A teljes díjbevétel 3,27 milliárd forint lett, ez elmarad a tavalyitól, a csökkenés oka az egyszeri díjas konstrukciók díjbevételének visszaesése volt – közölte a társaság. Az év első három hónapjában a biztosító 85 millió forint adózás előtti eredményt ért el, ez kismértékben meghaladja a tervezett szintet. A biztosító célja, hogy 2016-ban a tavalyi évhez képest 195 százalékkal több, 363 millió forint profi tot és 5 százalékkal bővülő, 15,1 milliárd forint díjbevételt érjen el. (VG)

A Vienna Life megháromszorozná adózás előtti eredményét

Bbj.hu

Vienna Life premiums revenue drops 7% in Q1, expects 5% growth by year end

Biztositasiszemle.hu

Vienna Life Biztosító: első negyedéves eredmények

Profitline.hu

Vienna Life Biztosító: idén is a dinamikus, a piacit meghaladó növekedés a cél

Rendkívüli munkanap

Rendkívüli munkanap

2016. június 10-én zárva tartunk

2016. május 30.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2016. június 10-én, pénteken Személyes Ügyfélszolgálatunk (1138 Budapest, Váci út 135-139.), valamint Telefonos Ügyfélszolgálatunk (06 40 30 30 30) zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés

Lezárult nyereményjátékunk

2016. május 5.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2016. május 4-én 10:00 órakor kisorsoltuk a „Nyerjen SJCAM SJ5000 sportkamerát!” játékunk nyertesét.

Kovácsné Soós Piroska szerencsés nyertesünknek ezúton is gratulálunk!

Karbantartás

Karbantartás

viennalife.hu elérhetősége

2016. április 21.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy rendszerkarbantartás miatt 2016. április 23. 20 óra és április 24. 4 óra között a viennalife.hu nem lesz elérhető. Megértésüket köszönjük!

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés

Lezárult nyereményjátékunk

2016. április 20.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2016. április 20. 10:00 órakor kisorsoltuk a „Nyerjen 15.000 forint értékű borcsomagot!” játékunk két nyertesét.

Pálfi Borbála és Pataky Annamária szerencsés nyerteseinknek ezúton is gratulálunk!

7%-os részesedés

Elkötelezett a növekedés mellett

A Vienna Insurance Group tovább növelné jelenlétét a piacain

2016. március 21.

"A Vienna Insurance Group (VIG) az elkövetkező hónapokban felülvizsgálja piacait a Balti-tengertől a Fekete-tengerig a további növekedési potenciálok feltárása érdekében. Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a VIG célja középtávon a legalább 10 százalékos piaci részesedés elérése. Az egészségbiztosítási szektorra helyeződik a hangsúly. A további sarokköveken nem változtat a VIG. A stratégia alapjául a Vienna Insurance Group szilárd sajáttőke-struktúrája szolgál. A tőzsdén jegyzett VIG csoportszintű Solvency II mutatója nagyságrendileg 200 százalékon áll."

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

A teljes cikk és a további sajtómegjelenések megtekintéséhez kattintson ide!

Sajtómegjelenések

A Vienna Insurance Group tovább növelné jelenlétét a piacain

Forrás: Biztosítási Szemle


A Vienna Insurance Group igazgatóságának új elnöke, Elisabeth Stadler Bécsben, egy sajtótájékoztató keretében ismertette a cégcsoport régióbeli növekedési terveit. A VIG minden piacán felülvizsgálja a lehetőségeket:

- A stratégia sarokkövei nem változnak
- Világos elköteleződés a növekedés mellett
- A stratégia pontosítása az egyes piacokon
- 2016-os kilátások: a nyereség elérheti akár a 400 M Eurót is
- 200 százalékos Solvency II mutató

A Vienna Insurance Group (VIG) az elkövetkező hónapokban felülvizsgálja piacait a Balti-tengertől a Fekete-tengerig a további növekedési potenciálok feltárása érdekében. Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a VIG célja középtávon a legalább 10 százalékos piaci részesedés elérése. Az egészségbiztosítási szektorra helyeződik a hangsúly. A további sarokköveken nem változtat a VIG. A stratégia alapjául a Vienna Insurance Group szilárd sajáttőke-struktúrája szolgál. A tőzsdén jegyzett VIG csoportszintű Solvency II mutatója nagyságrendileg 200 százalékon áll.

A Vienna Insurance Group növelné jelenlétét

Forrás: Brandtrend.hu


A Vienna Insurance Group igazgatóságának új elnöke, Elisabeth Stadler Bécsben, egy sajtótájékoztató keretében ismertette a cégcsoport régióbeli növekedési terveit.

A cég az elkövetkező hónapokban felülvizsgálja piacait a Balti-tengertől a Fekete-tengerig a további növekedési potenciálok feltárása érdekében. Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a VIG célja középtávon a legalább 10 százalékos piaci részesedés elérése. Az egészségbiztosítási szektorra helyeződik a hangsúly. A további sarokköveken nem változtat a VIG.

A Vienna Insurance Group tovább növelné jelenlétét a piacain

Forrás: Profitline.hu


A Vienna Insurance Group igazgatóságának új elnöke, Elisabeth Stadler tegnap Bécsben, egy sajtótájékoztató keretében ismertette a cégcsoport régióbeli növekedési terveit - értesült a ProfitLine.hu. A VIG minden piacán felülvizsgálja a lehetőségeket:

- A stratégia sarokkövei nem változnak- Világos elköteleződés a növekedés mellett
- A stratégia pontosítása az egyes piacokon
- 2016-os kilátások: a nyereség elérheti akár a 400 M Eurót is
- 200 százalékos Solvency II mutató

A Vienna Insurance Group (VIG) az elkövetkező hónapokban felülvizsgálja piacait a Balti-tengertől a Fekete-tengerig a további növekedési potenciálok feltárása érdekében. Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a VIG célja középtávon a legalább 10 százalékos piaci részesedés elérése.
Az egészségbiztosítási szektorra helyeződik a hangsúly. A további sarokköveken nem változtat a VIG. A stratégia alapjául a Vienna Insurance Group szilárd sajáttőke-struktúrája szolgál. A tőzsdén jegyzett VIG csoportszintű Solvency II mutatója nagyságrendileg 200 százalékon áll.

Akár újabb biztosítót is vehet a VIG Magyarországon

Forrás: Portfolio.hu


A Vienna Insurance Group igazgatóságának új elnöke, Elisabeth Stadler tegnap Bécsben, egy sajtótájékoztató keretében ismertette a cégcsoport régióbeli növekedési terveit. A biztosítócsoport megduplázná idén tavalyi nyereségét, és többek között Magyarországon is 10% fölé emelné tavaly még 7,4%-os piaci részesedését, akár akvizíciók révén is. A 400 millió eurós idei profitcél azonban kiábrándította az elemzőket, ez 20%-kal alacsonyabb ugyanis a konszenzusnál. A bécsi székhelyű biztosítócsoport stratégiájának sarokkövei lényegében nem változnak, világos elköteleződést mutat a növekedés mellett, ugyanakkor pontosították az egyes piacokon követendő stratégiát.

Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a VIG célja középtávon a legalább 10 százalékos piaci részesedés elérése az egészségbiztosítási ágazat jelentőségének növelése mellett. A tőkehelyzet erre lehetőséget ad: a csoportszintű Szolvencia II mutató közel 200 százalékon áll. Magyarországon tavaly 7,4%-os piaci részesedéssel rendelkezett a VIG három érdekeltsége, az Erste Biztosító, az Union és az Axa megvásárlásával megszerzett Vienna Life együttesen.

A Vienna Insurance Group célja, hogy adózás előtti profitját a tavalyi 172 millió euróról ennek akár a duplájára, 400 millió euróra növelje még idén. A 2015-ös profit után 0,6 eurós osztalék kifizetését javasolja a menedzsment, ami a korábban jelzett 30%-os osztalékkifizetési ráta több mint duplájára rúgó kifizetést jelenthet. Az elemzők ennél azonban még magasabb osztalékkifizetésre számítottak, és a 400 millió eurós idei profitcél is kiábrándította a piacot, ez 20%-kal alacsonyabb ugyanis a konszenzusnál.

Sajtómegjelenés

Sajtómegjelenés

Világgazdaság: Jól fogy az egészségbiztosítás

2016. március 9.

"Jól fogy az egészségbiztosítás" címmel készített összefoglalót a Világgazdaság a magyar egészségbiztosítási piac helyzetéről. A lap a témában megszólaltatta Kun Zoltánt is, a Vienna Life vállalati értékesítési igazgatóját.

Tekintse meg a teljes cikket!

Világgazdaság összefoglaló

Jól fogy az egészségbiztosítás

Forrás: Világgazdaság, 2016.03.09.

Több mint az ötödével nőtt tavaly a betegségbiztosítási piac, és az idén, valamint a következő években is két számjegyű növekedést prognosztizál a szakma.


Beindulni látszik az egészségbiztosítási piac is Magyarországon. Tavaly a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint 13,85 milliárd forintot költöttek erre, ez 22,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A szerződések száma is nőtt valamelyest, tavaly év végén már több mint 33,5 ezer ügyfélnek volt ilyen biztosítása. A piacon alapvetően kétféle terméket kínálnak a biztosítók: az egyik úgynevezett összegjellegű biztosítás, amely után meghatározott összeget fizetnek, ha az ügyfél beteg lesz, vagy ellátásra szorul. A másik az úgynevezett szolgáltatásfinanszírozó biztosítás, ez nem ad közvetlenül pénzt az ügyfélnek, viszont fizeti az ellátások és a vizsgálatok költségeit a különféle magánintézményekben.


A piaci szakértők szerint különösen ez utóbbi típusra nőtt meg a kereslet. "A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások, azon belül a járóbeteg-ellátáshoz és a nagy értékű képalkotó diagnosztikai eljárásokhoz hozzáférést biztosító konstrukciók a keresettek" - mondja Kun Zoltán, a Vienna Life vállalati értékesítési igazgatója. Juhos András, az Uniqa igazgatósági tagja is úgy látja, a piacon belül egyre nagyobb a szolgáltatásfinanszírozó konstrukciók aránya. Az NN - amely alapvetően összegjellegű egészségbiztosításokat kínál - tavaly egy olyan terméket vezetett be, amelyhez szolgáltatásfinanszírozó modulokat is lehetett választani, ezekből kétszer annyit adtak el, mint egy évvel korábban a hasonló termékekből.


A piac jövőjével kapcsolatban is optimisták a szakértők annak dacára is, hogy a díjbevételi adatok még elég messze vannak attól, amit a biztosítók 2012-ben prognosztizáltak, miután köztehermentessé tették a munkáltatói juttatásként adott egészségbiztosítást. Akkor néhány éven belül legalább 50 milliárdos piaccal számoltak. Ez még messze van, de az idén is növekedést vár a szakma. Kun a piac egészét tekintve két számjegyű növekedésre számít a következő években, a Vienna Life pedig a piaci átlagnál gyorsabban szeretné bővíteni ezt az üzletágát. A Vienna Life-nál és az Uniqánál is a csoportos biztosítások további térnyerésére számítanak, a munkáltatók ugyanis egy ilyen konstrukcióban már havonta néhány száz forintért is biztosíthatják a dolgozókat. Az egyéni egészségbiztosítások díja ennek jellemzően a többszöröse, 5-10 ezer forint havonta. Emellett nőhet az igény a családra is kiterjeszthető munkavállalói egészségbiztosításokra is.


Egészségpénztári tagdíjból is egyre többen kötnek szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítást. Az első évben, amikor ezt lehetővé tették, alig 2,5 millió forintnyi tagdíj ment erre, ami legfeljebb két-három tucat ügyfél biztosítási díját fedezte. 2014-ben is valószínűleg 100 alatt maradt azoknak az egészségpénztári tagoknak a száma, akik egészségbiztosításra is fordítottak az egyenlegükből, hiszen mindössze 6 millió forintért vásároltak ilyen szolgáltatást. Tavaly viszont nagyot ugrott ez a szám: 149 millió forintért kötöttek egészségbiztosítást a pénztártagok, ez már ezer fölötti ügyfélszám lehet. A biztosítók szerint ez a terület is sokat fejlődhetne még, főleg ha bevezetnék, hogy összegjellegű biztosításokat is lehessen kötni egészségpénztári számlára.
Herman Bernadett

Életbiztosítás díjkedvezmény

Életbiztosítás díjkedvezmény

Akció: Nívó életbiztosítás 5% családi kedvezménnyel

2016. 03. 01.

2016. március 1-től egy újdonsággal egészül ki a Nívó életbiztosítás: 5% díjkedvezményt biztosítunk a fizetendő díjból, ha a szerződésben legalább két biztosított személy szerepel. A Nívó életbiztosítás akár 10 főre is kiterjeszthető és a kedvezmény a szerződés díjából kerül levonásra.

Tudjon meg többet az akcióról és a Nívó életbiztosításról!

7%-os részesedés

7%-os részesedés

A Vienna Insurance Group díjbevétele
évi 63-65 milliárd forint Magyarországon

2016. február 8.

A Vienna Insurance Group magyarországi tagvállalatainak február 5-ei sajtóbeszélgetéséről számos megjelenés született. Az MTI forrása szerint:
"A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztósítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen."

Tekintse meg a teljes cikket és a további sajtómegjelenéseket!

Sajtómegjelenések

A Vienna Insurance Group díjbevétele évi 63-65 milliárd forint Magyarországon

Forrás: MTI

A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztósítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen.A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be.Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta: az Union a kgfb-kampány egyik nyerteseként zárta az elmúlt évet Magyarországon, a díjak és a szerződések száma is emelkedett a kötelező gépjármű felelősség biztosítási piacon, így nőtt a díjbevétel. A folyamatos díjas életbiztosítások állománya is nő, elsősorban a nyugdíjbiztosítási adókedvezmény bevezetésének hatására - tette hozzá. Az elmúlt évben ez az üzletág a csoport magyarországi biztosítóinál kétszámjegyű növekedést mutatott. A magyarországi alacsony kamatszint az egyszeri díjas életbiztosítások piacára negatívan hatott, ez a Vienna Insurance Group magyar érdekeltségeinek teljesítményén is megmutatkozott. Jó ajánlat esetén kimondottan érdekelt a Vienna Insurance Group a magyar piacon egy újabb biztosító megvásárlásában, de jelenleg nem látnak erre konkrét lehetőséget - mondta Lehel Gábor. Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life elnök-vezérigazgatójaismertette: az új szerződésekben és díjbevételben is kétszámjegyű mértékben növekedett a ViennaLife tavaly, költségoldalon jelentős megtakarításokat hajtottak végre, így nyereséggel tudták zárni az évet. Az egyéni életbiztosítások, a csoportos egészségbiztosítások és az utasbiztosítások területén tevékenykednek. A unit-linked piacon az első nyolcban, az utasbiztosítások területén pedig az első háromban szeretnének szerepelni, az utasbiztosítások üzletágban 2014 végén a hatodikak voltak. Ebben az üzletágban tavaly december óta 1 millió forintig terrortámadás esetén is biztosítanak.Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta: a biztosítócégnél jelentős növekedést értek el a folyamatos díjas életbiztosítások területén, ezek felét már a nyugdíjbiztosítások adják, az egyszeri díjas termékek esetében is nőtt a bevétel, de csak kisebb mértékben. Hozzátette: az a tény, hogy az Erste Bank megvette a Citibank lakossági és hitelkártya üzletágát, várhatóan már 2017-től jelentősen növeli az életbiztosító értékesítési lehetőségeit

A Vienna Insurance Group nagyot kaszál Magyarországon

Forrás: Figyelő Online

A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztosítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen. A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be.

Teljes cikk

Jól ment tavaly a bécsi biztosítónak

Forrás: Napi.hu

A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztósítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen. A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be.

Teljes cikk

Szépen nő a bécsi biztosító Magyarországon

Forrás: Portfolio

A folyamatos életbiztosítások területén kétszámjegyű növekedést ért el, a kgfb-kampányt pedig annak egyik nyerteseként zárta Magyarországon a Vienna Insurance Group. Hazánkban jelenleg három biztosítóval van jelen az osztrák biztosítócsoport, de nem kizárt a további akvizíció - hangzott el az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító közös budapesti sajtóeseményén. Az éves eredmények egyelőre nem nyilvánosak. Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint:Kimondottan pozitív tendencia a magyar biztosítási piacon a folyamatos díjas életbiztosítások növekedése, amelynek a nyugdíjbiztosítások adókedvezményének a bevezetése adott impulzust. Ez a szegmens a VIG hazai biztosítóinál kétszámjegyű növekedést mutatott tavaly.

Teljes cikk

Egyre többet költünk biztosításra - van, ahol terrortámadásért is fizetnek

Forrás: Privátbankár

Sikeresek a nyugdíjbiztosítások, az új szerződéseknél két számjegyű a növekedés - közölte a Vienna Insurance Group. A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztósítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen. A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be.

Teljes cikk

A Vienna Insurance Group díjbevétele évi 63-65 milliárd forint Magyarországon

Forrás: ProfitLine

A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztósítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen. A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be. Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta: az Union a kgfb-kampány egyik nyerteseként zárta az elmúlt évet Magyarországon, a díjak és a szerződések száma is emelkedett a kötelező gépjármű felelősség biztosítási piacon, így nőtt a díjbevétel.

Teljes cikk

Vonzó a magyar piac, felvásárlási célpontot keres az osztrák biztosítócsoport

Forrás: Kamara Online

Újabb akvizíciós célpont után kutat Magyarországon a Vienna Insurance Group. Az osztrák biztosítócsoport három itteni érdekeltsége egyaránt két számjegyű növekedéssel zárta a tavalyi évet. Szívesen terjeszkedne tovább akvizícióval Magyarországon az osztrák Vienna Insurance Group (VIG), amely jelenleg három biztosítóval, az Unionnal, az Erstével és a Vienna Life-fal van jelen a piacon – mondta sajtótájékoztatóján Lehel Gábor, az Union elnök-vezérigazgatója. (A Vienna Life is viszonylag friss szerzemény: a VIG 2014-ben vásárolta meg az AXA Biztosítót, majd átnevezte azt.) Jelenleg ugyan nem látnak jó lehetőséget az akvizícióra, de mindenesetre folyamatosan nyitva tartják a szemüket – fogalmazott.

Teljes cikk

Dinamikus növekedés a VIG biztosítóinál

Forrás: Tőzsdefórum

A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztósítócsoport éves díjbevétele Magyarországon 63-65 milliárd forint, piaci részesedése közelíti a 7 százalékot, alkalmazottainak száma az 1200-at - közölték a csoport hazai piacon tevékenykedő biztosítócégeinek vezetői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen.A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be.

Teljes cikk

Vienna Insurance Group premiums revenue in Hungary around HUF 64bn

Forrás: MTI-Eco

Austria's Vienna Insurance Group (VIG) has annual revenue from premiums of HUF 63bn-65bn in Hungary, the management of the group's local businesses told journalists on Friday. The figure reflects a trend in recent years, as last year's earnings of the group's three units in Hungary -- Union, Vienna Life and Erste Insurance - have not yet been released.VIG has almost 7pc market share in Hungary. The group employs about 1,200 staff. Gabor Lehel, who heads Union, said the unit's premiums on mandatory vehicle insurance policies as well as the number of contracts rose last year, raising revenue.VIG would consider acquiring another business in Hungary, for the right price, but it has no firm targets at present, he said. Erste Insurance chief Zsolt Raveczky said Erste Bank's recent acquisition of the retail and credit card clients of Citibank in Hungary was expected to create an excellent opportunity to boost life insurance sales from 2017.

VIG premiums revenue in Hungary reaches HUF 63-65 bln

Forrás: BBJ.hu

Austriaʼs Vienna Insurance Group (VIG) had annual revenue of HUF 63-65 bln from premiums in Hungary, the management of the groupʼs local businesses told journalists on Friday, but the management did not disclose other figures for last year, according to reports.

Teljes cikk

A bécsi biztosítónak bejött Magyarország

Forrás: Azénpénzem.hu

A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák biztosítócsoport három magyar leányvállalata összesen 63-65 milliárd forintos díjbevételt ér el Magyarországon, piaci részesedésük közel 7 százalék. Az organikus fejlődésben hisznek, de ha jó vétel akad, akár újabb biztosítót is vennének. A Vienna Insurance Group (VIG) osztrák bizosítócsoport három magyarországi leányvállalatának, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosítónak jól sikerült a 2015-ös év – jelentették be egy pénteki sajtóbeszélgetésen. A tavalyi számok még nem publikusak, ezért a cégvezetők a tendenciákról számoltak be.

Teljes cikk

Szépen nő a bécsi biztosító Magyarországon

Forrás: Biztosítási Szemle Online

A folyamatos életbiztosítások területén kétszámjegyű növekedést ért el, a kgfb-kampányt pedig annak egyik nyerteseként zárta Magyarországon a Vienna Insurance Group. Hazánkban jelenleg három biztosítóval van jelen az osztrák biztosítócsoport, de nem kizárt a további akvizíció - hangzott el az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító közös budapesti sajtóeseményén. Az éves eredmények egyelőre nem nyilvánosak - írja a portfolio.hu.

Teljes cikk

Díjat nyertünk

Díjat nyertünk

Második helyezést értünk el
"Az év ügyfélbarát biztosítója 2015" szavazáson

2016. 01. 25.

A Netrisk.hu felhasználói között meghirdetett versenyben kedveltségük alapján díjazta a biztosítókat, a versenyben a Vienna Life a kis- és közepes méretű biztosítók között második helyezést ért el.


Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2015.

Az online biztosításközvetítő portál több mint 52 ezer ügyfélszavazat alapján ítélte oda a díjat. A szavazás során a meglévő biztosítói kapcsolattal rendelkező, megkérdezett ügyfelek nemcsak általános értékelést adhattak a biztosítók működéséről, hanem a válaszadók az egyes biztosítók ügyintézéséről, az ügyfél-tájékoztatásról, illetve a biztosító kárrendezéséről is véleményt mondhattak.

A nagy biztosítók közül az Aegon, a kis- és közepes biztosítók kategóriájában a Mapfre biztosító nyerte el az első helyet. A nagy biztosítók között a második az Allianz lett, harmadik helyen a Magyar Posta Biztosító végzett. A kis- és középes biztosítók közül a Vienna Life a második helyezést, a K&H Biztosító a harmadik helyezést érte el a közönségszavazáson.

VIG akvizíció

VIG akvizíció

Tovább növekszik a VIG a Baltikumon

2016. január 18.

Tavaly júliusban a VIG megállapodást írt alá a rigai székhelyű Baltikums AAS 100 százalékos részesedésének megszerzéséről. Az akvizíció eredményeképpen a VIG Group bekerült az öt legnagyobb biztosító közé a lett piacon. Most a VIG tovább terjeszkedik a lett piacon, és megvásárolja a BTA Baltic Insurance Company AAS többségi részvénytulajdonát. Az ügylet a hatóságok engedélye után lesz végleges.

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

Visszahívjuk Önt!

Visszahívjuk Önt!

Újdonság: időpontfoglalás

2016. 01. 07.

Foglaljon előre időpontot! Írja meg nevét és telefonszámát az info@viennalife.hu e-mail címen és kollégáink visszahívják Önt időpontegyeztetés céljából. Amennyiben közvetlenül hívna minket, kérjük, keresse Telefonos Ügyfélszolgálatunkat.

Gazdaság TV

Változás

Új kötvényesítési feltétel a
2016. január 1. után aláírt ajánlatok esetében

2015. december 21.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2013. évi XXXVII., az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvény 2015. évi CXCII. módosítása alapján a 2016. január 1. után aláírásra kerülő új biztosítási ajánlatok esetén a biztosítóknak a kötvényesítés előtt nyilatkoztatniuk kell a szerződőt annak adóilletőségéről.


A nyilatkozattétel, a törvényi szabályozás értelmében, 2016. január 1-től kötelező kötvényesítési feltétel a Vienna Life Biztosítónál, amit Ügyfeleink az Adóügyi Illetőség Nyilatkozat nyomtatványon tehetnek meg. A nyilatkozattétel – a FATCA nyilatkozathoz hasonlóan - visszavásárlási értékkel rendelkező szerződések esetén kötelező, Nívó kockázati életbiztosítási szerződés esetén nem szükséges csatolni.

Töltse le nyomtatványunkat!
Ünnepi nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartás

2015. november 30.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy december hónapban az alábbi napokon Ügyfélszolgálataink rendkívüli nyitva tartási rend szerint lesznek elérhetőek:

Telefonos Ügyfélszolgálat
december 12. (szombat) – 8:00-16:00
december 16. (szerda) – 8:00-15:00
december 23. (szerda) – 8:00-16:00
december 24. (csütörtök) – zárva
december 25. (péntek) – zárva
december 31. (csütörtök) – 8:00-16:00

Személyes Ügyfélszolgálat
december 12. (szombat) – 8:30-16:30
december 16. (szerda) – 8:00-15:00
december 23. (szerda) – 8:30-16:30
december 24. (csütörtök) – zárva
december 25. (péntek) – zárva
december 31. (csütörtök) – 8:30-16:30

Gazdaság TV

Gazdaság TV

Interjú a Gazdaság TV-n ingyenes balesetbiztosításunkról

2015. november 12.

A Gazdaság TV "Teljesen ingyenes balesetbiztosítással rukkolt elő az egyik biztosító" címmel készített interjút Bunghardt Csabával, biztosítónk igazgatósági tagjával.

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Ingyenes balesetbiztosítást nyújt mindenkinek a Vienna Life Biztosító

2015. november 10.

A Vienna Life Biztosító – november végéig tartó reklámkampánya keretében – egy évig érvényes, teljesen ingyenes balesetbiztosítást ad mindenkinek, aki 2015. november 30-ig regisztrál a biztosító honlapján. A Neked is! biztosítás a biztosított baleseti halála vagy maradandó egészségkárosodása esetén nyújt anyagi védelmet. Az ingyenes Neked is! balesetbiztosítást bárki megkötheti magára, illetve korlátlan számú ismerősének elküldheti ajándékba a www.viennalife.hu/neked-is oldalon keresztül. A biztosítás ajándékozása, illetve megkötése semmilyen kötelezettséggel nem jár, a szerződés 2016. november 30-án automatikusan megszűnik.

Tekintse meg a részleteket és a témában megjelent sajtómegjelenéseket!
VIG akvizíció

VIG akvizíció

Tovább növekszik a VIG: sikeres akvizíció a Baltikumban

2015. november 9.

Idén júliusban tulajdonosunk, az osztrák Vienna Insurance Group (VIG)megállapodást írt alá a rigai székhelyű Baltikums AAS 100 százalékos részesedésének megszerzéséről. Az érintett hatóságok jóváhagyásával az ügylet mostanra lezárult. Az akvizíció eredményeképpen a VIG Group bekerült az öt legnagyobb biztosító közé a lett piacon.

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

Első féléves eredmények

Első féléves eredmények

Sajtóközlemény az első féléves eredményeinkről

2015. szeptember 4.

A Vienna Life Biztosító az idei első félévben is folytatta lendületes növekedését: a biztosító teljes díjbevétele a tavalyi év első hat hónapjában elért 5,78 milliárd forintos szintről – 21 százalékos növekedéssel – 6,99 milliárd forintra bővült. Ezzel párhuzamosan a hazai biztosítási piac összesített díjbevétele mérsékeltebb ütemben, 2,1 százalékkal növekedett, míg az élet üzletág bevételei 2,5 százalékkal csökkentek a MABISZ adatai szerint.

Tekintse meg sajtóközleményünket!

Sajtóközlemény

Nyitva tartás változása

VIG eredmények

Anyavállalatunk első féléves eredményei

2015. augusztus 28.

Anyavállalatunk, a Vienna Insurance Group közzétette I. féléves eredményeit. A VIG az év első hat hónapjában 192,5 millió eurós nettó nyereséget ért el. A biztosító minden országban és szegmensben nyereséges volt.

"Elégedettek lehetünk az eddigi üzleti évvel. A VIG a Baltikum jó gazdasági kilátásokkal rendelkező piacain terjeszkedni tudott, kiváló minősítésünk ismételt megerősítése aláhúzza stabilitásunkat és a combined ratio javulása azt mutatja, hogy a konszern biztosítástechnikailag nyereséges. Ez különösen fontos az alacsony kamatok időszakában”- mondta Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

Tekintse meg a részleteket a VIG honlapján!

Nyitva tartás változása

Rendkívüli munkanap

2015. szeptember 25-én zárva tartunk

2015. augusztus 18.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2015. szeptember 25-én, péntekenk Személyes Ügyfélszolgálatunk (1138 Budapest, Váci út 135-139.), valamint Telefonos Ügyfélszolgálatunk (06 40 30 30 30) zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Nyitva tartás változása

Szombaton is nyitva

2015. augusztus 8-án pénteki munkarend

2015. augusztus 4.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2015. augusztus 8-án, szombaton Személyes Ügyfélszolgálatunk (1138 Budapest, Váci út 135-139.), valamint Telefonos Ügyfélszolgálatunk (06 40 30 30 30) pénteki munkarend szerint lesz elérhető.

Tekintse meg nyitva tartási rendünket!

Akvizíció

Akvizíció

Újabb VIG akvizíció

2015. július 31.

A lettországi Baltikums AAS biztosító megvásárlásával újabb biztosítót kebelezett be a Vienna Insurance Group, így anyavállalatunknak 25 országban már 50 érdekeltsége van. Lettországban a VIG eddig is jelen volt a Compensa Life SE biztosítóval az életbiztosítási piacon, míg vagyonbiztosítást a Compensa Polen határon átnyúló szolgáltatásként kínált. A Baltikums AAS megvásárlásával a VIG a lettországi biztosítási piac öt legnagyobb szereplője közé emelkedik.

Tekintse meg a részleteket és a témában megjelent sajtócikkeket!

Sajtóközlemény

Vienna Insurance Group continues to grow in the Baltics: Latvian non-life insurer Baltikums AAS acquired

Teljes sajtóközlemény a vig.com-on

Sajtómegjelenések

Televíziós interjú

Televíziós interjú

A magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

2015. július 6.

Az M1 Ma reggel című műsorában adott interjút július 5-én Szabó Tamás, Biztosítónk utasbiztosítási szakértője. A riportból megtudhatjuk többek közt, hogy a magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás.

Tekintse meg a teljes televíziós interjút!

Olvassa el a riport kapcsán készült cikkeket!

Sajtómegjelenések

MTI

A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás - mondta az M1 aktuális csatorna műsorában utasbiztosítási szakértő.

A magyar piac fejlődési potenciálját mutatja, hogy az Európai Unió átlagában a külföldre utazók 80-90 százaléka rendelkezik utasbiztosítással - közölte Szabó Tamás. Tájékoztatása szerint a klasszikus baleset-, betegség- és poggyászbiztosításon túl a prémium termékek autós segítségnyújtási csomagot is tartalmazhatnak vagy fedezetet nyújthatnak egy családtag kórházi kezelése esetén a többiek meghosszabbított kinntartózkodásának a költségeire is. Felhívta a figyelmet arra, hogy a leggyakoribb nyári sérülések a fürdőzéssel kapcsolatosak, ilyen a medúzák csípése, illetve az éles tengeri sziklák okozta sebek. Gyakori a fülgyulladás és a bokaficam is - tette hozzá. Jelezte, hogy amennyiben valaki úgy dönt, hogy meghosszabbítja nyaralását, a biztosítás is meghosszabbítható online a szolgáltatók honlapján. Szabó Tamás elmondása szerint az utasbiztosítás hungarikum. A terméket ugyanis Cserkúti Engel Miksa pécsi fakereskedő alkotta meg 1907-ben azt követően, hogy egy svájci vasútállomáson egy mozdonyból kipattanó szikra felgyújtotta a bőröndjét, és a vasúttársaság elzárkózott a kártérítés megfizetésétől.

Alfahír

Az utasbiztosításon spórolunk, pedig hungarikum!

Hír24

Kevés magyar köt utasbiztosítást

Inforádió Online

Megdöbbentően kevés magyar köt utasbiztosítást

Magyar Nemzet Online

Csak a magyarok harmada köt utasbiztosítást

Menedzsmentfórum

A magyarok 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Napi Online

Jobb felkészülni a medúzacsípésre és a bokaficamra

Népszabadság Online

Hungarikum az utasbiztosítás, mégis kevesen kötnek

Privátbankár

Imádunk veszélyesen élni – te kötsz utasbiztosítást?

Világgazdaság Online

A magyarok nagyjából harmada köt csak utasbiztosítást

444.hu

Szabó Tamás utasbiztosítási szakértő szerint az utasbiztosítás is hungarikum

BaOn: Petőfi Népe Online

Alig kötünk utasbiztosítást

Borsod Online

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Hajdú Online

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Magyar Online

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Szabolcs Online

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Erdély Online

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Délmagyar Online

Kevés magyar köt utasbiztosítást

Kisalföld Online

Kevés magyar köt utasbiztosítást

Pécs Ma

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Pécsi Újság

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Blikk Online

A magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Napi Gazdaság

"A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető lenne a szolgáltatás - mondta az M1 aktuális csatorna műsorában Szabó Tamás. Az utasbiztosítási szakértő közölte: az Európai Unió átlagában a külföldre utazók 80-90 százalékának vanutasbiztosítása. Tájékoztatása szerint a klasszikus baleset-, betegség- és poggyászbiztosításon túl a prémiumtermékek autós segítségnyújtási csomagot is tartalmazhatnak, vagy a beteg családtagjainak kinntartózkodását is fedezhetik. (MTI)"

SunShine FM

Csak a magyar turisták harmada köt biztosítást

Biztosítási Szemle Online

A magyarok harmada köt utasbiztosítást

Info oldalak

A magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Ötvenen Túl

Jó és rossz úti tapasztalatok

Somogy TV Online

A magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény: 3000 forintot költ utasbiztosításra egy átlagos ügyfél

2015. július 3.

"3000 forintot költ utasbiztosításra egy átlagos ügyfél" címmel jelent meg legutóbbi sajtóközleményünk, melyből többek közt kiderül, hogy Biztosítónk két új utasbiztosítást vezetett be a magyarok által kedvelt nyári úti célokra fókuszálva, amelyekből a 10 ezer fölötti darabszámot szeretne értékesíteni az idei szezonban.

Tekintse meg sajtóközleményüket és a rólunk megjelent sajtócikkeket!
Bemutatkozó film

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás Görögországba és Tunéziába

2015. július 2.

A Vienna Life Biztosító utasbiztosításai továbbra is megvásárolhatóak Görögországba vagy Tunéziába történő kiutazás esetén.

Tekintse meg részletes tájékoztatónkat!

Tájékoztató

Interjú

Interjú

Privatbankar.hu interjú Szabó Tamással

2015. június 26.

"Minek nekem a tengerpartra biztosítás? Erre figyelj nyaraláskor" címmel készített interjút a privatbankar.hu Szabó Tamással, Biztosítónk utasbiztosítási szakértőjével.

Olvassa el a cikket a privatbankar.hu-n!

Bemutatkozó film

Bemutatkozó film

Közelebbről is bemutatkozik biztosítónk

2015. június 19.

Filmkockákon mutatjuk be biztosítótársaságunkat, hogy ügyfeleink, partnereink közelebbről is megismerhessék a Vienna Life világát.

TV

TV-szereplés

Helló növekedés: száguld a Vienna Life Biztosító

2015. június 15.

A Vienna Life Biztosító vezérigazgatója a biztosító első negyedéves eredményeiről nyilatkozott a gazdasagtv.hu stábjának. Vadas-Földvári Anett kiemelte a 150 ezer ügyfélre megkötött csoportos biztosítások, valamint a unit linked egyszeri díjas termékek sikerét. A biztosító 42,2 milliárd forintot kezel unit linked eszközalapjaiban, amelyek tavalyi átlagos nettó hozama elérte a 9,5%-ot. A Vienna Life Biztosító stabil, tőkeerős, a régió vezető biztosítói csoportjának számító tulajdonosa, a VIG támogatásával 18%-ot növekedett az idei első negyedévben.

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés

Lezárultak nyereményjátékaink

2015. január 30.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2015. január 30. 10:00 órakor kisorsoltuk a "Takarítson meg a Vienna Life biztosításaival!” játékunk nyerteseit.

Rátosi András Kornél
Dr. Iván Endre

A 2 darab LG 32" FullHD 32LB5610 típusú televízió szerencsés nyertesei a sorsolást követően telefonon, e-mailben, illetve postai úton értesítjük az átvétel részleteiről. Ezúton is gratulálunk!

Továbbá tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az „Egészítse ki biztosítási védelmét a Vienna Life biztosítási csomagjával!” játékkiírásban foglalt feltételeknek egyik résztvevő sem felelt meg, így a nyereményjátékot közjegyző jelenlétében a Biztosító eredménytelennek nyilvánította.

Tekintse meg a játékleírásokat!

Játékleírás

"Takarítson meg a Vienna Life biztosításaival!” játékunk nyertesei

 

"Takarítson meg a Vienna Life biztosításaival!” játékunk nyertesei

VIG eredmények

VIG eredmények

Dinamikus növekedés anyavállalatunknál

2015. január 27.

Jól teljesített tavaly a Vienna Life Biztosító osztrák anyavállalata: a Vienna Insurance Group (VIG) 2014-ben elért – 9,1 milliárd eurós – biztosítási díjbevétele az egyszeri tételek nélkül 2,6 százalékkal emelkedett.

A kelet-közép-európai régió 25 országában elérhető VIG, több jelentős piacán is növekedni tudott a vagyon- és balesetbiztosítások, a kis- és középvállalati biztosítások és az életbiztosítások területén is.

Tekintse meg a részleteket anyavállalatunk, a VIG honlapján!

Kiemelkedő eredmény

Kiemelkedő eredmény

Gratulálunk Miklós Editnek!

2015. január 24.

Miklós Edit fantasztikus , magyar sporttörténelmi eredményt ért el: 3. helyen ért célba St. Moritzban rendezett lesikló világkupa versenyen. Büszkék vagyunk arra, hogy a Vienna Life Biztosító a Magyar Sí Szövetség és Miklós Edit - a legsikeresebb magyar síző - hivatalos utas- és sí biztosítója.

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés

Lezárult nyereményjátékunk

2015. január 23.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2015. január 23. 10:00 órakor kisorsoltuk az „Adategyeztető nyereményjáték – 2014. ősz” játékunk nyertesét.

A nyereményt, mely 1 darab, két személyre szóló hétvége Bécsben, a Biztosító által meghatározott 3 darab négy csillagos szálloda valamelyikében, a Nyertes választása szerint, félpanziós ellátással, és 1 darab 20.000,- Ft értékű OMV benzinkártyával, Kiss Istvánné nyerte.

Lezárult nyereményjátékunk

Szerencsés Ügyfelünknek ezúton is gratulálunk!

Tekintse meg a játék részleteit!

Karbantartás

Karbantartás

Rendszerkarbantartás január 24-25-én

2015. január 22.

Honlapunk - a www.viennalife.hu -, valamint iBiztosító szolgáltatásunk 2015. január 24-én szombaton reggel 9 óra és 2015. január 25-én este 8 óra között rendszerkarbantartás miatt korlátozottan lesz elérhető. Megértésüket köszönjük!

1 nap ajándékba

Büszkék vagyunk!

Miklós Edit 16. lett Cortinán!

2015. január 19.

Az olimpiai síző a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának vasárnapi lesikló versenyén végzett a 16. helyen. A szombati futamot az erős havazás miatt kényszerültek áttenni vasárnapra. Edit 1.71 másodperccel maradt el a győztes Lindsey Vonn-tól. Második az osztrák Elisabeth Görgl lett, mögötte az olasz Daniela Merighetti végzett. Edit a 16. helyezésével újabb 15 pontot szerzett.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Vienna Life Biztosító a Magyar Sí Szövetség és Miklós Edit olimpiai síző hivatalos utas- és síbiztosítója.

Olvassa el a Magyar Sí Szövetség oldalán a teljes hírt!

Interjú

Interjú

Interjú Vadas-Földvári Anettel a Napi Gazdaságban

2015. január 12.

A napi 39 ezer olvasóval rendelkező, Magyarország vezető üzleti és pénzügyi napilapjának számító Napi Gazdaság mai számában egész oldalas interjút jelentetett meg Vadas-Földvári Anettel "Látványos növekedésre készül a Vienna Life Magyarországon" címmel.

Ez az első interjú Vadas-Földvári Anett elnök-vezérigazgatóval, a Vienna Life Biztosító indulása óta.

Tudjon meg többet!

Napi Gazdaság, 2015. 01. 12.

Látványos növekedésre készül a Vienna Life Magyarországon

Az októbertől osztrák anyacége márkáját viselő Vienna Life Biztosító rövid időn belül le akarja hagyni a versenytársait és be szeretne kerülni a magyar piac vezető biztosítótársaságai közé. A Napi Gazdaság a vállalat elnök-vezérigazgatóját, Vadas-Földvári Anettet kérdezte a bevethető eszközökről, az anyacég terveiről és a magyar piac kilátásairól.

- Cégük, a Vienna Insurance Group egyik magyarországi márkája, a Vienna Life Biztosító most három hónapos. Mik a váltás fő tapasztalatai?

- A francia AXA és az osztrák Vienna Insurance Group között tavaly júniusban lezárult tulajdonosváltásunkat követően az októberben lezajlott névváltás is kifejezetten jól sikerült, nem volt semmilyen fennakadás a rendszereinkben, illetve a mindennapi működésben, zökkenőmentes volt a folyamat. Külön öröm, hogy a váltással egy időben egy adattisztítást is elvégeztünk 34 ezer ügyfelünk körében, s azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleink tudnak a brandváltásról, s ennek hírét el tudtuk juttatni a közvéleményhez is.

- Az októberi névváltás bejelentésekor ambiciózus célt határoztak meg, miszerint be akarnak jutni az első nyolc biztosítótársaság közé. Erre milyen időkeretet szabtak maguknak?

- Valóban, középtávú terveink között szerepel, hogy a Vienna Life Biztosító a hazai életbiztosítási piac nyolc legnagyobb szereplője közé kerüljön. Emellett további célunk, hogy tulajdonosunk, a Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítói csoportjának számító Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítójává váljunk Magyarországon az egyéni élet- és utasbiztosítások, valamint a vállalati élet- és egészségbiztosítások területén. Az elmúlt év az építkezésről szólt, a márkánk bevezetéséről és annak a közvetlenségnek a bemutatásáról, ami a cég működését jellemzi és amelyet a promóciós kampányunk is sugallt. A tulajdonosunk azonban természetesen elvárja azt is, hogy profitot termeljünk, ez 2015-ben - hosszú ideje először - meg is fog valósulni.

- A tulajdonos osztrák VIG mekkora autonómiát enged leányvállalatai működésében?

- Nagyon nagy szabadságot kapunk, többek között ezért is örülünk az új tulajdonosnak. Nyilván tartunk beszámolókat és meg van határozva a költségvetésünk, viszont ezek mellett kifejezetten ösztönzik, hogy az adott piac sajátosságai szerint működjünk. Csoportos egészségbiztosítási termékünk is - amelyet bevezető kampányunk során ingyenesen kínáltunk egyéni ügyfeleinknek - kifejezetten a magyar piacra szabott, mivel fő előnye, hogy a nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokra jellemző több hónapos várakozási idő jelentős lerövidítését teszi lehetővé saját partnereink bevonásával

- A bevezető terméket november végéig ingyen ajánlották, amiből arra lehet következtetni, hogy agresszív növekedési stratégiára rendezkednek be. Hasonló kampányokkal tervezik növelni az ügyfélszámot?

- Ezzel a kampánnyal pont azt akartuk megmutatni, hogy értékes a szolgáltatásunk, hiszen az egészségügyben mindenki a várólistákra panaszkodik a legjobban Magyarországon, ez alól most az a közel nyolcezer ember mentesülhet, aki eddig élt a lehetőséggel. Nagyon nehéz a piac, minimális és lassú növekedés tapasztalható, ezért ahhoz, hogy megvalósíthassuk a céljainkat, mindenképp innovatív termékekkel kell jelentkezni, ilyenekből újabbakat hamarosan piacra is fogunk dobni.

- Terveznek akvizíciókat?

- Ebben a kérdésben viszont a tulajdonos dönt. A VIG, amely jelenleg három biztosítóval rendelkezik hazánkban, úgy gondolom, van olyan anyagi helyzetben, hogy komolyan elgondolkodhasson további magyar biztosítók megvásárlásán, ez a növekedési célok mellett indokolt is lenne. Amúgy is több cég van eladósorban, a piac konszolidációra számít.

- Amennyiben megvalósulnak növekedési céljaik, az mekkora díjbevétel-növekményt jelentene?

- Az elmúlt évre közel 13 milliárd forint díjbevételt terveztünk, amit sikerült elérnünk. Ha konkrét terveink szerint felnőnénk a piac nyolcadik helyére, az körülbelül 70 százalékos növekedést jelentene.

- Terveznek valamilyen újabb online vagy mobilapplikációs fejlesztéseket, mint több versenytársuk? Mekkora szerepe lehet a biztosítással kapcsolatos ügyintézésben az internetnek az amúgy inkább személyes ügyintézést preferáló magyar ügyfelek körében?

- A személyes találkozás az életbiztosításoknál továbbra is fontos marad, de például az utasbiztosításnál már aktívabban használják az ügyfelek az internetes felületet. Mivel mi a prémium szegmenst határoztuk meg célcsoportnak, úgy látjuk, hogy ügyfélkörünk érti és aktívan használja is az internetes szolgáltatásokat. Például lehetőségük van arra, hogy nyomon kövessék, épp hogyan áll befektetésük és akár át is tehetik pénzüket egyik alapból a másikba. Az értékesítők is digitálisan kezelik a kötéseket, és az ügyfeleknek is rendelkezésre állnak a pénzügyi tervezést segítő lehetőségek, amelyekkel optimalizálni tudják megtakarításaikat. Mobilapplikációt egyelőre nem tervezünk.

- Mely területekben látja a legtöbb fantáziát? Mi lehet a nyugdíjbiztosítás után következő sláger?

- Az egészségbiztosításoknál számítok robbanásszerű növekedésre. Egyrészt kezdik belátni az emberek, hogy jobban járnak, ha hálapénz adása helyett inkább biztosítást kötnek, ilyen megfontolásokból elsősorban kisebb összegű kötésekre számítunk. A vállalatvezetők pedig egyre inkább felismerik, hogy mekkora előnye van annak, ha csoportosan, így dolgozónként akár havi néhány száz forintért kötnek például a költséges szűrővizsgálatokat fedező vagy a rettegett betegségek kialakulása esetén fedezetet nyújtó biztosítási csomagokat a munkatársakra, akiknél így nagyobb eséllyel megelőzhető a megbetegedés, illetve hatékonyan növelhető a dolgozói lojalitás. Ezeket a konstrukciókat eddig leginkább multicégek vették igénybe, de további bővülésre számítunk.

- Szinte minden szem előtt lévő biztosító azt kommunikálja, hogy ő más, mint a versenytársai, sokkal egyénre szabottabb termékekkel szolgál. Önök mivel próbálják a többi piaci szereplőt megelőzni?

- A mostani alacsony kamatkörnyezetben fontos, hogy akár két számjegyű hozamokat is el lehessen érni, de ami még fontosabb, az a szolgáltatás, ami kapcsolódik a biztosítási termékekhez. Ezt mi is úgy tudjuk elérni, hogy megpróbáljuk a lehető legjobban belőni a magyar ügyfelek igényét. Például a legtöbb magyar Horvátországba autóval megy nyaralni, ezért az utasbiztosításuk részeként autómentő szolgáltatást is igénybe vehetnek. Vállaljuk tehát a versenyt, a Vienna Life és a VIG közös tulajdonában lévő többes ügynöki értékesítési hálózat, a Money & More kínálatában ugyanis - saját termékeink mellett - elérhetőek versenytársaink ajánlatai is.

- A szabályozói környezet változásainak hogyan igyekeznek megfelelni? Mennyire nehéz elkerülni az esetleges büntetéseket, látva, hogy több pénzintézetet is megbírságoltak, rendszerint a hiányos tájékoztatásért?

- Jogszerűen működő vállalatként minden jogszabályi előírást betartunk. A tájékoztatás terén leginkább úgy tudjuk megelőzni a problémákat, hogy rendszeres és alapos képzéseket adunk a nagyjából 300 fős ügynökhálózatunknak. Szerencsére aktív párbeszéd zajlik a Magyar Nemzeti Bankkal, így mindig adott a lehetőség ellenőrizni, hogy a cég működését érintő változtatások megfelelnek a jogszabályoknak. A legfontosabb aktuális változásként mi is a január 1-jétől hatályos jutalékrendszeri változásokra tekintünk.

1 nap ajándékba

1 nap ajándékba

Kedvezményes síbiztosítás!

2015. január 8.

Az  Ausztriában síelőknek 1 nap biztosítás díját adjuk ajándékba, ha minimum két főre és négy napra HóBarát Fekete módozatú utasbiztosítást kötnek és Autó+ kiegészítő csomagot is igényelnek biztosításuk mellé. Biztosítását online, akár az indulás napján is megkötheti.

Tudjon meg többet megújult utasbiztosításunkról!

Szombati nyitva tartásunk

Nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartásunk

2014. december 16.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ünnepek alatt Ügyfélszolgálataink nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

2014. december 24-25-26. - Zárva
2014. december 31. - 8:00 - 16:00 óráig

A többi munkanapon Ügyfélszolgálataink az általános nyitva tartási rend szerint érhetőek el.

Tájékozódjon Ügyfélszolgálataink általános nyitva tartásáról!

Helló bécsi klasszikusok!

Helló bécsi klasszikusok!

Helló bécsi klasszikusok!

2014. november 24.

A Vienna Life Biztosító támogatásával új sorozatot indít a Fidelio.hu, amely keretében bécsi utazásra hívja az olvasókat: a bécsi klasszikusok felfedezésére. November 24-től négy héten át minden nap egy zeneművet vagy annak egy részletét érhetik el Haydntól, Mozarttól, Beethoventől vagy Schuberttől egy rövid ismertető vagy anekdota társaságában.

1 nap ajándékba

1 nap ajándékba

Indul a síszezon!

2014. november 20.

Az idei síszezonra számos területen megújítottuk HóBarát sí-és snowboard biztosításunkat. Akcióval is készültünk: az Ausztriában síelőknek 1 nap biztosítás díját adjuk ajándékba, ha minimum két főre és négy napra HóBarát Fekete módozatú utasbiztosítást kötnek és Autó+ kiegészítő csomagot is igényelnek biztosításuk mellé.

Tudjon meg többet megújult utasbiztosításunkról!

Helló bécsi zenék!

Helló bécsi zenék!

Helló bécsi zenék 4. alkalommal!

2014. november 20.

A PORTfm és Vienna Life Biztosító együttműködésében indított a „Helló bécsi zenék!” rovat a PORTfm-en immár a 4. zenei összállítással jeletkezik.
A legnépszerűbb bécsi elektronikus zenéket felsorakoztató gyűjtemény mind a négy eleme elérhető a PORTfm oldalán.

Szavazzon Ön is!

Szavazzon Ön is!

Az Év Honlapja pályázat: szavazzon ránk!

2014. november 10.

A Magyar Marketing Szövegség szervezésében idén 13. alkalommal kerül megrendezésre „Az Év Honlapja 2014” pályázat. A rangos versenyre 25 kategóriában 259 pályázat érkezett. Az elbírálás szempontjai többek közt a design, navigáció, tartalom, innovativitás és reszponzivitás.

A szakmai zsűri döntése mellett lehetőség nyílik közönségszavazásra is – kategóriánként önállóan. Honlapunkra "Az Év Honlapja” Facebook applikáción „Márka” és „Szolgáltatás” kategóriákban 2014. november 19. 12:00 óráig lehet szavazni.

Amennyiben honlapunk elnyerte tetszését, kérjük, szavazzon Ön is ránk!

Helló Budapest!

Helló Budapest!

Helló Budapest!

2014. november 3.

A Juventus Rádió 6-tól 10 óráig tartó „Helló Budapest!” című reggeli műsorát támogatjuk. A 25 éves múlttal rendelkező, budapestiekhez szóló rádióadó délelőtti műsorában két héten át járulunk hozzá a hallgatók optimizmusához, november 3. és 14. között.

Helló bécsi zenék!

Helló bécsi zenék!

Helló bécsi zenék!

2014. október 30.

Elindult a PORTfm és Vienna Life Biztosító együttműködésében a „Helló bécsi zenék!” rovat a PORTfm-en.
Tudta, hogy London után Bécs az elektronikus zene második fővárosa? A hetente frissülő, 4 alkalommal jelentkező zenei összeállításunkban a legnépszerűbb bécsi elektronikus zenék hangzanak el.

Reklámfilmünk

Reklámfilmünk

Elindult reklámfilmünk a TV-ben

2014. október 20.

Könnyű úgy optimistának lenni, ha a jövő már biztosítva van! Válasszon megoldásaink közül, mellyel segítünk felkészülni Önnek a jövőre: legyen szó biztonságról, nyugdíjról, befektetésről vagy megtakarításról.

Stabil hátterünkkel – melyet a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group nyújt – azon dolgozunk, hogy Önnek csupán egy dolga maradjon: igent mondani egy jobb életre!

Helló élet!

TV

TV-szereplés

Bunghardt Csaba, igazgatósági tag, a tv2 reggeli műsorában

2014. október 17.

A tv2 Mokka című műsorának reggeli vendége volt Bunghardt Csaba a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja. A műsor keretein belül a Vienna Life Biztosítóról és az életbiztosítások szükségességéről beszélt.

A privátbankár.hu-n írta rólunk

A Vienna Life világa

A privátbankár.hu írta rólunk

2014. október 7.

Életbiztosítási zászlóshajónak fejleszti új magyar biztosítóját a VIG.

Az életbiztosítási területen a top 3 társaság közé akarja hozni magyar érdekeltségeit is a Vienna Insurance Group Magyarországon is. Az új szerzemény, a mától Vienna Life Biztosító néven működő korábbi AXA Biztosító a csoport életbiztosítási zászlóshajója lesz.

Olvassa el a teljes cikket a privátbankár.hu-n!

Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztatón mutattuk be a Vienna Life Biztosítót

2014. október 1.

A mai naptól Vienna Life Biztosító (hivatalosan: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) néven folytatja tevékenységét az idén június elején a Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítói csoportjának számító Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonába került korábbi AXA Biztosító. „A Vienna Life Biztosító a magyarországi életbiztosítási piacon jelenleg elfoglalt 14. helyéről középtávon a 8 legnagyobb szereplő közé kíván kerülni” - ismertette a Vienna Life Biztosító legfontosabb célkitűzését sajtótájékoztatónkon Vadas-Földvári Anett, Biztosítónk júniusban kinevezett vezérigazgatója.

Tekintse meg sajtóközleményüket és a rólunk megjelent sajtócikkeket!

Sajtóközlemény

Rólunk írták

MTI

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az   AXA   Biztosító

"Szerdától Vienna Life Biztosító Zrt. néven, a Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonába került a volt AXA Biztosító - jelentette be Peter Höfinger, a VIG igazgatósági tagja szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. A VIG magyarországi jelenléte ezzel három biztosítóra növekedett, az anyavállalat célja ugyanis az, hogy több márkanéven legyenek jelen minden piacon - tette hozzá az igazgatósági tag.
A VIG legrégibb magyar biztosítója az Union, 1996 óta van jelen az országban, élet- és nem élet - kompozit - biztosítóként. Az Erste Biztosító a bank ügyfeleire épít, míg az új Vienna Life a prémium ügyfeleket célozta meg - ismertette a magyar csoport felépítését Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító felügyelőbizottsági elnöke.
A prémium ügyfelek létét bizonyítja az, hogy a Vienna Life egy ügyfelére 300 ezer forint éves díjbevétel jut, ez megegyezik az európai átlaggal - ismertette az adatot Vadas-Földvári Anett vezérigazgató."

Amdala.hu

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

Biztosítási Szemle Online

Mától Vienna Life Biztosító néven folytatja tevékenyéségt az AXA Biztosító

Elemzésközpont.hu

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

Figyelő Online

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

Hirado.hu

Új kézben, új néven az AXA Biztosító

Hír24

Szerdától új néven fut az AXA

HVG.hu

A nagy ugrásra készül a Vienna Life

Ma.hu

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

Mfor

Vienna Life lett az AXA biztosítóból

Napi Online

Új tulajdonosa van az AXA Biztosítónak

Portfolio

Új biztosító Magyarországon - Nagy dobásra készülnek

ProfitLine

Vienna Life Biztosító néven folytatja tevékenységét az AXA Biztosító

Sikerado.hu

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

Tőzsdefórum

Elvitte a VIG az AXA-t

Napi Gazdaság

Piacbővülést vár a Vienna Life

"Ma már hivatalosan is Vienna Life Biztosítóként, az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik a korábbi AXA Bizosító. A társaság célja az, hogy a jelenlegi 14-ik helyről középtávon a nyolcadik helyre kerüljön - közölték a vállalat vezetői. Vadas-Földvári Anett, az új néven működő biztosítótársaság vezérigazgatója szerint a hosszú veszteséges időszakot követően a cég jövőre nyereséget termelhet. Lehel Gábor, a Vienna Life Insurance Biztosító Zrt. felügyelőbiztosságának elnöke a Vienna Life újszerű szerepéről beszélt a magyarországi csoporton belül, miután a vállalat nagyobb hányadban támaszkodik a folyamatos díjbefizetésekre és meghatározóan prémium ügyfélkörrel rendelkezik; ezeknek az ügyfeleknek az éves átlagos befizetése eléri a 300 ezer forintot, ami megfelel az uniós átlagnak.A Vienna Insurance Group további két branddel, az Erste és az Union márkanevekkel aktív a magyar piacon. Peter Höffinger, a VIG igazgatósági tagja kiemelte, hogy a vállalatcsoport 25 piacának legtöbbjén az első három pozíció valamelyikét foglalja el. Magyarországon is ez a távlati cél, egyrészt organikusan, másrészt, ha a lehetőség adott, újabb akvizíciók útján."

Világgazdaság

Dobogóra akar kerülni a VIG Magyarországon

"Október 1-től Vienna Life Biztosító (VLB) néven működik tovább a korábbi Axa Biztosító. A biztosítót az idén vásárolta meg az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) a francia Axától. A VIG célja, hogy Magyarországon is az első három legnagyobb biztosító közé kerüljön, ahogy régiós piacai többségén - mondta Peter Höfinger, a VIG igazgatósági tagja.A VIG-nak jelenleg három biztosítója működik Magyarországon, és további felvásárlásoktól sem zárkóznak el. Az Union, az Erste és a VLB összesített díjbevétele alapján 7,5 százalékos részesedéssel rendelkezik, és a hetedik a hazai piacon. A főleg életbiztosításokban erős VLB felvásárlásával az életbiztosítási piacon 8 százalékosra nőtt a csoport részesedése, ezzel szintén a hetedik helyen állnak - mondta Lehel Gábor, az Union elnök-vezérigazgatója és a VLB felügyelőbizottságának elnöke.Az akvizíció miatt további növekedést várnak a VIG-csoportnál Magyarországon. Az Axától a biztosító mellett megvásárolták a Money & More értékesítési hálózatot is, amellyel nőhet a saját hálózat szerepe az értékesítésben. A Money & More a VLB mellett az Union nem életbiztosítási termékeit is forgalmazza majd. Az ügyfélkör is bővülhet. Az Union és az Erste főleg az alsóbb és középosztálybeli rétegekhez jutott el, miközben a VLB fő célcsoportja a prémium szegmens. A biztosítónál az átlagdíj meghaladja a 300 ezer forintot, ez megfelel az európai átlagnak - mondta Vadas-Földvári Anett, a VLB vezérigazgatója.

A vezérigazgató szerint az idén még csupán kismértékű növekedés várható a magyarországi biztosítási piacon, az életbiztosítási ágazat pedig stagnálni fog. 2015-ben sem indul még el a díjbevételek növekedése, némi átrendeződésre viszont lehet már számítani. A folyamatos díjas életbiztosítások forgalma növekedhet, miközben az egyszeri díjas szerződéseké csökkenhet az alacsony kamatszint miatt.A VLB idei tervei ambiciózusak. Az első félévben a társaság 5,8 milliárd forintos díjbevételt ért el, az év egészére viszont 12,9 milliárd forintot terveznek. Ezt egyrészt a szezonális terméknek számító utasbiztosítások felfutásától, egy nemrég indított egyszeri díjas életbiztosítás értékesítésétől, és az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítások eladásának év végére várható fellendülésétől remélik. A mintegy 5 százalékos növekedés fordulatnak számít, mivel VLB díjbevétele már éve óta csökken."

Vienna Life világa

A Vienna Life világa

Üdvözöljük a Vienna Life Biztosító világában!

2014. szeptember 29.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az eddig AXA Biztosító Zrt. néven működő társaságunk 2014. október 1-től a Vienna Insurance Group tagjaként Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. néven folytatja tevékenységét.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a Biztosító tulajdonos és névváltása Ügyfeleink szerződését nem érinti, azok változatlan feltételek és kondíciók mellett érvényesek, ezzel kapcsolatban Önnek semmilyen teendője nincs!

Ismerje meg a Vienna Life világát!

Díjat nyerünk!

Díjat nyerünk!

Alapjaink ismét győztek a MoneyMoon Awards díjátadó gálán!

2014. szeptember 24.

A Money Moon által immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a legjobb biztosítói eszközalapokat kitüntető MM AWARDS díjátadó. Az MM AWARDS számos kategóriában díjazta a kiemelkedő teljesítményű hazai biztosítói eszközalapokat. Ahogyan azt az előző években is megszokhattuk, a legalább egy éves múlttal rendelkező biztosítói eszközalapok vehettek részt a legjobb eszközalapokat díjazó megmérettetésen.

Tudja meg, mely eszközalapjaink lettek nyertesek!

Nyertes eszközalapjaink

A díjazott eszközalapok kiválasztásában, az adott kategóriában szereplő akár több száz eszközalap rövid, közép, és hosszú távú teljesítménye mellett az eszközalapok szórása is mérvadó volt. Idén már a harmadik alkalommal, 2012-t és 2013-at követően, a fejlett piaci részvény kategóriában a Globális Fejlett Piaci részvény eszközalapunk diadalmaskodott kiemelkedő teljesítményével (az elmúlt 1 évben 19,88% hozamot, az elmúlt 3 évben 73,94% hozamot, az elmúlt 5 évre pedig kiemelkedő 93,22% hozamot eredményezett ügyfeleinknek, azaz hosszú 5 éves időtávra is átlagosan évi 20%-ot megközelítő hozamról beszélünk).

Továbbá idén először, és reményeink szerint nem utoljára, a latin-amerikai részvény kategóriában a Dél Csillagai részvény eszközalapunk kapott kiemelkedő teljesítményért, a legjobbnak járó oklevelet és díjat (az elmúlt 1 évben 9,61% hozamot, az elmúlt 3 évben 18,93% hozamot, az elmúlt 5 évre pedig 34,65% hozamot eredményezett ügyfeleinknek).

Nyereményjáték

Nyereményjáték

Kisorsoltuk az „Egyszer kell jól választani” játék nyerteseit

2014. szeptember 15.

Lezárult az „Egyszer kell jól választani: befektetésével most tabletet nyerhet!” játékunk, ahol 3 darab ASUS NEXUS 7 (2013) tablet talált gazdára.

Tudjon meg többet!

Nyerteseink

Az „Egyszer kell jól választani: befektetésével most tabletet nyerhet!” játékunkban automatikusan részt vehettek azok az ügyfeleink, akik 2014. június 2. és augusztus 31. között legalább 500 000 forintot fizetnek be Prima egyszeri díjfizetésű, befektetési egységekhez kötött életbiztosításunkba. Játékosaink növelhették a nyerési esélyét minden további 500 000 forint elhelyezésével és FIX 2020 eszközalap választásával.

Sorolásunkon, melyet 2014. szeptember 15. 15.00 óra tartottunk, 3 darab ASUS NEXUS 7 (2013) tablet talált gazdára. Szerencsés nyerteseink:

  • Violáné dr. Drobnik Olga
  • Dr. Télessyné dr.Fóris Kornélia
  • Csuhay Istvánné

A nyerteseinket a nyeremények átvételének részleteiről telefonon, e-mailben vagy postai úton értesítjük.

Szerencsés Ügyfeleinknek ezúton is gratulálunk!

Lezárult az akvizíció

Lezárult az akvizíció

Lezárult az AXA Biztosító akvizíciója

2014. június 3.

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő AXA Biztosító üzletrészeinek 100%-át. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult.

Tudjon meg többet az akvizícióról!

Részletesen az akvizícióról

VIG sajtóközlemény - Az AXA Biztosító akvizíciója lezárult

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő AXA Biztosító üzletrészeinek 100%-át. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult. Egy átmeneti időszakot követően a vállalat a Vienna Life Biztosító márkanév alatt (hivatalos nevén Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) folytatja tevékenységét.

„Magyarország azon kulcspiacaink egyike, ahol már hosszú idő óta növelni kívántuk jelenlétünket. A magyar leányvállalataink, az UNION és az Erste Biztosító eddigi fejlődésével nagyon elégedettek vagyunk“, mondta Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. Peter Höfinger, a VIG Igazgatóságában a magyar piacért felelős igazgatósági tag hozzátette: „Az AXA Biztosító akvizíciójával jelentősen erősítjük piaci jelenlétünket az életbiztosítási szegmensben és minden adott ahhoz, hogy további növekedést érjünk el.“

Az AXA Biztosító a 2013-as üzleti évben 12,2 milliárd forint (mintegy 41 millió euró) díjbevételt könyvelhetett el. Az üzleti volumen túlnyomó része az életbiztosítási ágazatból származik (mintegy 92 százalék), a fő hangsúly a unit-linked életbiztosítási termékeken van. A társaság a magyarországi életbiztosítási piacon a 13. helyet foglalja el. Az AXA Biztosító az ország egész területén kínálja termékeit, és jelenleg körülbelül 120 munkatársat foglalkoztat. A vállalat szolgáltatásait saját értékesítési társaságán, valamint pénzügyi közvetítőkön, mint például alkuszokon és bankokon keresztül értékesíti.

A Vienna Insurance Group (VIG) Ausztria valamint Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítási szakértője. 25 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG mögött 190 éves tapasztalat áll a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 23 ezer munkatárssal egyértelműen piacvezető a kulcsfontosságú piacain, és ezáltal kiváló pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy a 180 millió főt számláló régió növekedési lehetőségeit kihasználja. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde vezető indexének, az ATX részvényindexének legjobb minősítésű vállalatcsoportja; a részvényt a Prágai Tőzsde is jegyzi.

Tekintse meg a VIG eredeti sajtóközleményét!

Tulajdonosváltás

Tulajdonosváltás

Tulajdonosváltás

2013. december 23.

Az AXA Group december 23-án bejelentette, hogy megállapodást kötött magyarországi biztosítási érdekeltségeinek (AXA Biztosító Zrt. és AXA Money & More Zrt.) eladásáról a Vienna Insurance Grouppal (VIG)

Tudjon meg többet a tulajdonosváltásról!

Részletesen a tulajdonosváltásról

Az AXA Group 2013. december 23-án bejelentette, eladja magyarországi biztosítási érdekeltségeit a VIG-nak

Az AXA Group december 23-án bejelentette, hogy megállapodást kötött magyarországi biztosítási érdekeltségeinek (AXA Biztosító Zrt. és AXA Money & More Zrt.) eladásáról a Vienna Insurance Grouppal (VIG). A tranzakció az AXA Bank Europe SA Magyarországi fióktelepét nem érinti, így az AXA Group magyarországi banki tevékenységét továbbra is fenntartja.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy biztosítási szerződéseik változatlan feltételek és kondíciók mellett érvényesek, ezekkel kapcsolatban természetesen semmilyen teendőjük nincs!

A változás csak a hátteret szolgáltató tulajdonosi szerkezetet érinti majd, miután a felügyelet jóváhagyta az AXA és a VIG közötti tranzakciót. Az AXA és a VIG a jövőben mindent megtesz annak érdekében, hogy a tulajdonos váltás zökkenőmentesen menjen végbe.

Az aktuális információkat folyamatosan elérhetővé tesszük weboldalunkon, illetve munkatársaink Telefonos Ügyfélszolgálatunkon készséggel állnak Ügyfeleink rendelkezésre a 06 40 30 30 30-as telefonszámon.

Információ a Vienna Insurance Groupról

A Vienna Insurance Group (VIG) Ausztria, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítótársasága. A konszernt, melyet a hosszú idő óta fennálló tradíciók, erős márkanevek és szoros ügyfélkapcsolat jellemez, 24 országban mintegy 50 vállalat alkotja. A biztosítási üzletágban közel 190 éves tapasztalat áll a VIG mögött. A VIG közel 23 ezer munkatárssal egyértelműen piacvezető a kulcsfontosságú piacokon, és ezzel kiváló pozíciót foglal el ahhoz, hogy egy 180 millió főt számláló régió hosszú távú növekedési lehetőségeit kihasználja. A tőzsdén is jelen lévő VIG a bécsi tőzsde vezető indexének, az ATX-nek a legjobb minősítéssel rendelkező vállalatcsoportja, részvényeit ezen kívül a Prágai Tőzsde is jegyzi.

Tekintse meg az AXA Group sajtóközleményét!

Tekintse meg a Vienna Insurance Group sajtóközleményét!